SPORT

Čudni rezultati Evrolige – kad novajlija ruši šampiona, a posrće i „najveći“

Početak je Evrolige i možemo da kažemo da prisustvujemo interesantnom startu. Te da ima mnogo iznenađujućih rezultata. Recimo, počelo je sve iznenađujućom pobedom Žalgirisa nad Barselonom i Bajerna nad Real Madridom, a najveći šok je trijumf Pariza nad Panatinaikosom.
Sputnik
Novajlija u košarkaškoj Evroligi ekipa Pariza nadigrala je aktuelnog šampiona Panatinaikos sa 84:80 i tako mnogim ljubiteljima košarke podigla obrve. Zaista je malo ko mogao da očekuje ovakav ishod utakmice.
Zanimljivo je i da je Panatinaikos uložio žalbu nezadovoljan suđenjem protiv Pariza. Na 3:42 do kraja utakmice, Pariz je vodio 75:68, a sudije su dosudile treneru Erginu Atamanu tehničku grešku, pa je Kendriku Nanu dosuđen nesportski faul.
Zeleni smatraju da je između ovih odluka sat trebalo da bude pauziran, što nije bio slučaj.
Donekle u red iznenađenja spada i trijumf Baskonije nad Real Madridom od 76:72.

Pa tako posle tri kola imamo situaciju da je Real Madrid, najtrofejniji klub Evrope, po mnogima i najveći, već zabeležio dva poraza, te da je Crvena zvezda na vrhu tabele sa fantastične tri pobede i crveno-beli svakako spadaju u najpozitivnije iznenađenje dosadašnjeg dela sezone.

Kada Pariz, kome su mnogi prognozirali jedno od tri mesta na dnu tabele, pobedi Panatinaikos, aktuelnog šampiona, to onda znači da do kraja sezone možemo sve da očekujemo.
SPORT
Zvezdin Rus zakucava Evropu!
Komentar