MULTIMEDIJA

Potresne slike iz Libana – sve je srušeno

Izrael je jutros gađao južna predgrađa Bejruta, a navodna meta napada bila je vojna infrastruktura. Napad je usledio nakon naređenja izraelske vojske za evakuaciju zgrade u toj oblasti.
Sputnik
1 / 8

Izraelska vojska je potvrdila da je jutros izvršila vazdušni napad na ciljeve Hezbolaha u Dahiji, južnom predgrađu Bejruta, nakon što nekoliko dana nije gađala libansku prestonicu.

2 / 8

U saopštenju izraelske vojske se navodi da su borbeni avioni, navođeni obaveštajnim operativcima, napali podzemno skladište oružja Hezbolaha u Dahiji

3 / 8

Izraelska vojska je saopštila i da je preduzela korake da izbegne civilne žrtve, izdajući uoči napada naredbu za evakuaciju stanovništva za tu oblast.

4 / 8

Izraelska vojska pozvala je jutros stanovnike da se odmah evakuišu iz određene zgrade u južnom predgrađu Bejruta uz upozorenje u saopštenju objavljenom na mrežiIksda će uskoro ciljati mete Hezbolaha.

5 / 8

Izraelska vojska je saopštila da je tokom noći iz Libana ispaljeno oko 50 raketa na grad Safed i okolinu, a Hezbolah je preuzeo odgovornost za ovaj napad.

6 / 8

U saopštenju se navodi da su izraelske trupe presrele veliki broj projektila u toj oblasti, a u ovom trenutku nema izveštaja o povređenima ili šteti.

7 / 8

Hezbolah je objavio saopštenje u kojem preuzima odgovornost za napad raketama na grad Safed na severu Izraela.

8 / 8

Na fotografiji je prikazan plišani medved na ruševinama uništene zgrade na mestu izraelskog vazdušnog napada u ponedeljak u selu Aito, severni Liban.

Komentar