Specijalna operacija u Ukrajini

Slovački evroposlanik: U Evropi svi shvataju da Ukrajina gubi

Evropskoj uniji je dosta briselske politike upumpavanja oružja u Ukrajinu, Evropljani vide da to nema smisla s obzirom na neuspehe Kijeva na frontu, a jedina budućnost za EU ​​je normalizacija odnosa sa Rusijom, smatra član Evropskog parlamenta iz Slovačke Ljuboš Blaga.
Sputnik
„Mislim da su Evropljani već siti ovog slanja oružja i milijardi evra u Ukrajinu, jer pre svega vide da to nema smisla, jer Ukrajina gubi. Svi vide da Ukrajina gubi“, rekao je Blaga za Sputnjik.
On je dodao da čak i neoliberalni mediji na Zapadu priznaju da Rusija napreduje na frontu.
„Na kraju krajeva, Evropska unija će se zasititi sopstvene politike protiv Rusije i ove militarizacije. I nadam se da će se to dogoditi što pre, jer je ova politika EU samoubilačka. Jedina normalna budućnost za nas je obnavljanje normalnih odnosa sa Rusijom. To nam je potrebno u energetici, ekonomiji, kulturi i na svim poljima“, zaključio je slovački evroposlanik.
Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje situacije, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i predstavljaju „igranje vatrom“. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu, uključujući ne samo isporučivanjem oružja, već i obučavanjem vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. U Kremlju su izjavili da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.
Specijalna operacija u Ukrajini
Borelj priznao: Situacija u Ukrajini se pogoršava
Pogledajte i:
Komentar