SPORT

Kako evropski šampioni gledaju na Srbiju?

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis de la Fuente izjavio je da očekuje tešku utakmicu protiv Srbije koja je fizički jaka ekipa i taktički dobro izbalansirana. Ovaj duel bila je i dobra šansa da vidimo kako evropski prvaci gledaju na naš nacionalni tim.
Sputnik
Fudbaleri Španije dočekuju Srbiju u Kordobi od 20.45 časova, u četvrtom kolu Lige nacija.
„Biće teška utakmica jer je Srbiji potreban dobar rezultat. Svi njihovi igrači igraju u velikim evropskim ligama i već smo mogli da se uverimo u njihov kvalitet. Srbija nema nikakve veze sa Danskom. To je tim koji mnogo trči i igra na kontranapade. Čeka nas utakmica u kojoj ćemo morati da budemo pametni i da se mnogo žrtvujemo“, rekao je De la Fuente na konferenciji za medije, prenosi Marka.
Selektor Španije je rekao da je Srbija fizički jaka ekipa i taktički dobro izbalansirana.
„Moraćemo da radimo naporno i da budemo inspirisani da damo maksimum. Nema malih ili slabih protivnika u ovom takmičenju, sve utakmice zahtevaju da budete najbolji što možete“, izjavio je De la Fuente.
On je rekao da ekipa ima jasnu ideju koju će pokušati da sprovede u delo i da će zbog izostanka Nika Vilijamsa i Lamina Jamala Španija igrati drugačije.
„Ako nemate na raspolaganju igrača Nikove ili Laminove brzine, onda morate da izaberete igrača nekih drugačijih karakteristika i zasnivate igru na njegovim prednostima. To ne znači da će biti gore ili bolje, već jednostavno - drugačije. Imamo mnogo igrača koji nas čine jakim kolektivom i koji mogu da odigraju fantastično. Ovo je važna utakmica za nas, jako teška, ali možemo da se kvalifikujemo u narednu rundu i koncentrisani smo da to i ostvarimo“, dodao je selektor Španije.
De la Fuente je potom objasnio je jedan od najboljih igrača sveta u ovom momentu Lamin Jamal u dogovoru sa njim napustio ekipu.
„Reći ću vam šta se dogodilo. Lamin je imao problem posle povrede protiv Danske i pitao sam ga kako se oseća, hoće li moći da igra u utorak. Ne želimo nikakav rizik, uvek gledamo šta je najbolji interes za igrača i odlučili smo da se odmori. Tako smo već radili sa nekim drugim igračima, nema izuzetaka. Nije me kontaktirao niko iz Barselone“, poručio je De la Fuente.
Španija je trenutno prva na tabeli grupe A4 sa sedam bodova, dok je Srbija treća sa četiri.
SPORT
„Da vratimo poverenje nacije“ – Maksina poruka navijačima
Komentar