EKONOMIJA

Vučić sa delegacijom MMF: Pregovori jesu bili naporni, ali je ostvaren sjajan napredak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, nakon čega je istakao da su pregovori bili naporni, ali da je ostvaren sjajan napredak.
Sputnik

„Težak, verujem i uspešan sastanak sa delegacijom MMF. Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti, ali ćemo morati da budemo još disciplinovaniji i odgovorniji nego do sada. Pregovori sa MMF jesu bili naporni, ali je ostvaren sjajan napredak što je potvrdio i šef misije Donald Megetigan. On mi je čestitao na postizanju investicionog rejtinga Srbije i istakao uspešan završetak četvrte, ujedno i poslednje revizije tekućeg stend-baj aranžmana, kao i dogovor novog PCI aranžmana od sledeće godine“, objavio je predsednik na društvenim mrežama.

Vučić je naveo da je potvrđen dogovor o održavanju budžetskog deficita od 3 odsto u periodu 2025-2027, uz prioritizaciju kapitalnih projekata.
„Delegacija MMF je naglasila važnost poštovanja fiskalnih pravila, posebno kada je reč o platama i penzijama, kao i potrebu za pažljivim upravljanjem troškovima u sektorima poljoprivrede, infrastrukture i zdravstva. Izrazio sam zahvalnost za podršku MMF-a i istakao posvećenost Srbije daljoj fiskalnoj konsolidaciji i sprovođenju strukturnih reformi, uključujući reforme u energetskom sektoru i upravljanju javnim preduzećima“, zaključio je Vučić.
Pogledajte i:
Komentar