SPORT

Srbija je čekala godinu dana – i dočekala!

Podatak za brigu i nevericu, ali što je najvažnije nešto čemu je konačno došao kraj. Srbija je bezmalo godinu dana čekala da upiše pobedu u takmičarskom meču. Trijumf koji su Orlovi upisali u Leskovcu na „Dubočici“ protiv Švajcarske u Ligi nacija (2:0), bio je prvi još od 17. oktobra 2023. godine kada je poražena Crna Gora u Beogradu.
Sputnik
„Štucao“ je, mučio se i „lutao“ tim koji je (pre)često menjao i dalje aktuelni selektor Dragan Stojković Piksi, i nizali su se porazi i remiji, samo te pobede nikako nije bilo, čak ni na vidiku.
Možda smo najbliži bili protiv Bugarske u Leskovcu kada smo poveli 1:0, a onda dozvolili preokret zbog kog se čak i strepelo za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali se na kraju sve dobro završilo čak i remijem na istom tom stadionu u Leskovcu – 2:2.
Sada su Orlovi ponovo odleteli na jug Srbije i rutinski su uspeli da izađu na kraj sa starim i velikim dužnikom Švajcarskom, koja ih je izbacila sa dva vezana Mundijala – u Rusiji 2018. godine, i u Kataru četiri godine docnije.
SPORT
Loša vest za Zvezdu iz Slovenije – „Posledica traženja kluba“
Dobro je izgledala Srbija, poprilično „utegnuto“ i organizovano, pa otuda i ne čudi trijumf bez primljenog gola, uz važnu napomenu i sve pohvale na račun srpske „jedinice“ Predraga Rajkovića koji je odbranio penal Brilu Embolu.
Gotovo neverovatno i nestvarno zvuči da Srbija od tog 17. otkobra 2023. godine nije osetila ukus pobede.
U međuvremenu, remizirala je sa Bugarima (2:2) u Leskovcu, poražena je od Engleske na Evropskom prvenstvu (1:0), usledili su remiji na istom turniru sa Slovenijom (1:1) i Danskom u meču bez golova, da bi tradicija bez pobede bila nastavljena i u septembarskim ispitima u Ligi nacija i odmeravanju snaga sa Španijom (0:0), a tu je i poraz od Danske (2:0) u drugom kolu elitne divizije pomenutog takmičenja.
Crnoj seriji došao je kraj 12. oktobra na leskovačkom „Old trafordu“, gde su autogol i povratnik u nacionalni tim Aleksandar Mitrović (preskočio mečeve u septembru) presudili Džaki i drugovima, a Srbiji obezbedili prvu pobedu posle skoro godinu dana.
Neverovatno, ali istinito!
Orlovi već u utorak imaju novi težak ispit, s obzirom na to da u Kordobi gostuju aktuelnom prvaku Evrope Španiji, koja je, doduše, desetkovana povredama, počev od Danija Karvahala, preko veziste Rodrija, do udarnih igli Nika Vilijamsa i Lamina Jamala koji se iz preventivnih razloga vratio u Barselonu.
SPORT
Velike pobede za Arnautovića i Jovanovića
Komentar