SPORT

Hapšenje i pretnja po Real – može da ostane bez dva trofeja!

Real Madrid i Markus Sloter ponovo su u žiži španskih i evropskih medija, nakon što je izdat nalog za hapšenje Amerikanca koji je 2015. godine lažirao pasoš.
Sputnik
Prema navodima „RAC1“ izdat je nalog za hapšenje Markusa Slotera zbog falsifikovanja pasoša u periodu kada je igrao za Real Madrid, koji je 2015. godine osvojio ACB ligu i Kup Španije, direktno pobedivši najvećeg rivala Barselonu.
Upravo su se Katalonci i žalili zbog skandala u kom je profitirao Real, a oni bili na gubitku.
Čitav slučaj počeo je još u februaru 2015. godine kada je doneta odluka da timovi u španskom košarkaškom prvenstvu mogu da igraju sa samo dva igrača u ACB ligi koji nisu iz Evropske unije.
Ubrzo je Sloter obezbedio pasoš Ekvitorijalne Gvineje, ali se kasnije ispostavilo da su dokumenta lažna. A, gde je zapelo?
Problem je što je i bivši košarkaš Fuenlabrade Endi Panko imao pasoš iste zemlje i to pod istim serijskim brojem – A001686.
I ne samo to, već su nedostajel stranice 45 i 46, a kako je navedeno i kasnije i potvrđeno, dokumenta su lažna, te su cele stranice u biografijama dvojice košarkaša bile izmenjene.
„RAC1“ navodi da je pokrenuta istraga i da bi posle dva pojedinačna suđenja mogla da usledi jedna od najvećih posledica po Real Madrid, a to je da ostanu bez oba trofeja osvojena u Ligi Endesa i Kupu kralja u sezoni 2014/2015.
Sloter i Panko su priznali da su platili u gotovini po 35.000 evra, Ričardu Nguemi, bivšem članu Real Madrida, koji je imao kontakte u vladi Ekvitorijalne Gvineje.
Ono što je za sada nepoznato, jeste da li je Real Madrid znao da je Markus Sloter lažirao dokumenta ili ne.
SPORT
Tragično nastradala ruska sportistkinja: „Bila je gvozdena žena“
Komentar