SRBIJA

Zatražio sam pojačan angažman zbog sve težeg položaja Srba na KiM: Vučić sa šefom češke diplomatije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa ministrom inostranih poslova Češke Janom Lipavskim. Vučić je šefu češke diplomatije preneo zabrinutost zbog sve težeg položaja Srba na Kosovu i Metohiji i zatražio podršku i pojačan angažman Praga, ali i drugih evropskih prestonica, u cilju zaštite bezbednosti i prava srpskog stanovništva.
Sputnik
Vučić je naveo da je imao dobar i otvoren razgovor sa Lipavskim o aktuelnim geopolitičkim i regionalnim dešavanjima, našem evropskom putu i jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Češke.
„Zahvalio sam Češkoj na podršci evropskim integracijama Srbije i izrazio nadu da će i ostale zemlje članice prepoznati napredak Srbije i omogućiti nam nove korake u cilju približavanja punopravnom članstvu“, napisao je Vučić na društvenim mrežama.
„Naše dve zemlje i dva naroda imaju dobre odnose koje je potrebno dodatno ojačati i proširiti, posebno u oblastima privrede, trgovine i investicija“, dodao je predsednik Srbije.
Lipavski će se kasnije tokom dana sastati i sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem, ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem i predsednicom Narodne skupštine Anom Brnabić.
Pogledajte i:
Komentar