SPORT

Đoković o Nadalu: Šokiran sam!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinalu mastersa u Šangaju, a posle pobede nad Jakubom Menšikom istakao je da mladom Čehu želi sve najbolje u karijeri. Dotakao se Novak i odlaska Rafaela Nadala u penziju i istakao da je i jedan veliki deo njega samim tim otišao iz ovog sporta.
Sputnik
Bio je Novak odličan na svoj servis, a u polufinalu ga čeka susret protiv Tejlora Frica. Taj duel će se igrati sutra ne pre 13 sati.
SPORT
Novak se mučio, pa „okrenuo“ Čeha za polufinale Šangaja
Posle penzionisanja Rafaela Nadala (odigraće samo još mečeve Dejvis kupa), sada je Novak praktično jedini ostao aktivan igrač od onih najvećih u istoriji.
Nije slučajno baš on - najveći.

„Stavio sam post na društvenim mrežama. Rafa je moj najveći rival. Rivalstvo koje sam imao sa njim najviše je uticalo na mene, ubedljivo. Znali smo svi da će doći taj momenat, ali je svakako šok kada je postalo zvanično. Isto je bilo i sa Rodžerom i sa Endijem. Malo je previše za mene sve to, ne znam. Veliki deo mene je otišao sa njim. On je inspiracija milionima dece, mora da bude ponosan“, rekao je Đoković.

Imao je mnogo reči hvale za mladog Menšika.
„Da, poznajem ga. Bilo je prsa u prsa do poslednjeg momenta, imao sam sreće da odserviram dobro u poslednjem gemu. Odigrao sam loš taj-brejk, ali sam ostao pribran i dobro počeo u drugom setu. Imali smo krizu, bila je velika borba, skoro dva i po sata. Ko ga prati u poslednjih par godina, trenirali smo u Beogradu, kao i u Crnoj Gori, nisam trenirao neko vreme sa njim, ali sam video zašto je jedan od najboljih servera. Uvek sam tu za njega, budućnost je svetla za njega. Volimo da igramo jedan protiv drugog, želim mu sve najbolje“, rekao je Đoković.
Potom je dodao:
„Od početka sam znao da će biti teško jer ima veoma precizan i snažan servis. Dobro se kreće, ima ravan bekhend, češka škola. Poznajem ga jako dobro, pratim njegov razvoj, zvao sam ga da treniramo zajedno. Sjajan je momak, dolazi iz pristojne porodice. Budućnost će za njega biti jako dobra. Ima dobre ljude oko sebe i želim mu sve najbolje“, dodao je Đoković.
Sada je na dva meča od pete titule u Šangaju.
Sledeći je Fric. U drugom polufinalu sastaju se Janik Siner i Tomas Mahač.
SPORT
Let Orlova na jug i vruć doček za stare dužnike
Komentar