SPORT

Oglasio se Srbin kog slave Grci zbog čuda na Vembliju: „Mala svetlost u mračnom danu“

Ivan Jovanović, srpski stručnjak, koji je u mračnom danu za grčki fudbal zbog smrti Džordža Baldoka, uspeo da ispiše istoriju i da porazi Engleze na kultnom Vembliju (2:1), rekao je da je rezultat bio u drugom planu.
Sputnik
I nije ni čudno što je tako. Zbog misteriozne smrti fudbalera Panatinaikosa koji je u prepodnevnim satima pronađem mrtav u bazenu u vili na Glifadi.
Vidno uzdrmani bili su reprezentativni Grčke zbog smrti prijatelja i saigrača, ali su uspeli da smognu snage i da izađu da odigrati meč 3. kola Lige nacija protiv favorizovane Engleske.
I onda se na terenu dogodilo čudo, doslovce!
Vangelis Pavlidis, špic Benfike, dvaput je matirao Džordana Pikforda za prvu pobedu Grka u istoriji nad Englezima na njihovom terenu.
„Moram još jednom da izrazim saučešće u ime svih. Jer, sinoć je bio mračan dan. Atmosfera na utakmici je bila dobra. Dokle god se ovi momci takmiče, Džordž će biti u našim mislima. Izuzetno je teško bilo igrati, ali je na kraju verovatno ono što se dogodilo bila dodatna motivacija. Teško je objasniti šta se dešavalo u svlačionici. Kada smo došli na stadion atmosfera je bila prigušena, jer smo svi razmišljali o onom što se dogodilo. Bilo je teško ostati koncentrisan. Ali, ova pobeda unela je malo svetlosti“, izjavio je Jovanović posle istorijskog trijumfa.
SPORT
Srpski trener vodio Grke do pobede nad pobedama – 24 sata posle velike tragedije /video/
Komentar