MULTIMEDIJA

Veliko slavlje u Severnoj Koreji u fotografijama - u pozadini ruska limuzina

U Severnoj Koreji obeležena je 79. godišnjica osnivanja vladajuće Radničke partije, a severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao je stranku da predvodi postizanje revolucionarne komunističke pobede, javili su danas severnokorejski državni mediji.
Sputnik
1 / 8

Novinska agencija KCNA objavila je snimak na kojem se vidi da Kim dolazi na proslavu povodom godišnjice Radničke partije sa ćerkom, dok se u pozadini vidi ruska limuzina, što je verovatno jedan od automobila koje je ruski predsednik Vladimir Putin poklonio Kimu.

2 / 8

Kim je pohvalio Radničku partiju Koreje kao najduže vladajuću partiju na svetu koja je, kako je naveo, sve svoje snage posvetila izgradnji moćne države koja je osujetila pretnje spoljnih sila.

3 / 8

U dugačkoj poruci, Kim je rekao da se Severna Koreja suočava sa unutrašnjim i spoljnim izazovima, navodeći da se radnici moraju ideološki obučavati i razvijati partijsku disciplinu.

4 / 8

Ruski ambasador u Severnoj Koreji Aleksandar Macegora bio je prisutan na proslavi kao Kimov gost, ističući da su dve zemlje ojačale međusobne odnose.

5 / 8

Povodom godišnjice održani su koncert i banket.

6 / 8

KCNA je objavila u četvrtak da je Centralni komitet Komunističke partije Kine poslao korpu sa cvećem povodom godišnjice Radničke partije Koreje.

7 / 8

Svečana atmosfera povodom godišnjice.

8 / 8

Kim Džong Un pozdravlja pristune na proslavi.

Komentar