RUSIJA

„Velika igra“: Kako Ukrajina glumi žrtvu dok uvlači Belorusiju u rat

Kijev pokušava da provokacijama uvuče Belorusiju u sukob, izjavio je general-major, zamenik načelnika glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Rusije, komandant specijalnih snaga „Ahmat“ Apti Alaudinov.
Sputnik
„Ako se sada prebaci taj rat na Belorusiju, onda automatski ispada da se odvija rat sa Belorusijom i Ukrajinom, ceo NATO blok će se automatski uključiti. Rusija će svakako biti prinuđena da se bori i protiv NATO-a“, istakao je Alaudinov u intervjuu za televiziju „Belorusija 1“.
Prema njegovim rečima, kao što danas Izrael na sve načine pokušava da uvuče Iran u rat, tako i Ukrajina pokušava da uvuče Belorusiju.
Kako kaže, Kijev takvim metodama pokušava da stvori sliku da ga navodno napada više zemalja odjednom i tako se predstavlja kao žrtva, primoravajući svetsku zajednicu da obrati pažnju na situaciju.
„Vidite, svi nas tuku, dvojica nasrnula na nas, tuku nekoga ko već leži!“, ocenio je komandant „Ahmata“ i dodao da je u pitanju „velika igra“ sa ciljem da se pridobije publika.
Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko prokomentarisao pozive nekih ukrajinskih političara da „krenu“ na njegovu zemlju, rekavši da Minsk tome ne pridaje poseban značaj, ali da je svakako spreman.
RUSIJA
Lukašenko o pozivima da se krene na Belorusiju: Neka probaju, čekamo ih
Pogledajte i:
Komentar