SPORT

„Grešnik“ ponovo došao glave Rusu – čeka Alkarasa za osvetu

Prvi teniser planete Italijan Janik Siner plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju, nakon što je u dva seta eliminisao Rusa Danila Medvedeva rezultatom 6:1, 6:4. Čak sedmi put u prethodnih osam odmeravanja snaga „grešnik“ je bio koban po Rusa, a treba pomenuti da je Medvev u međusobnim duelima imao 6:0 protiv Italijana, sada je nerešeno.
Sputnik
Ne ide, pa ne ide, Danilu Medvedevu kada je s druge strane mreže Janik Siner.
Ipak, ovoga puta treba uzeti u obzir da je u prvom četvrtfinalnom susretu u Šangaju Rus igrao rovit, odnosno da je imao problema sa lakšim povredama, pa je meč protiv zvanično najboljeg na svetu, tako kaže ATP rang-lista, trajao 84 minuta.
U dva navrata je najbolji ruski teniser tražio medicinski tajmaut kako bi mu fizioterapeut izmasirao povređeno rame.
U prvom setu je Siner rano stigao do brejka prednosti, već u drugom gemu, da bi usledila i potvrda za 3:0, a prvi servis gem peti reket planete uzeo je u narednom – 3:1.
Bolno rame pravilo je dosta problema Rusu, pa je do kraja prvog seta pretrpeo još jedan gubitak servisa za ubedljivih 6:1 za samo 26 minuta borbe.
U nastavku je bol popustio Danila, pa je uspeo na 5:4 da se izbori čak i za brejk loptu, ali je Siner zatim nanizao tri poena i slavio je sa 6:4, te se plasirao u polufinale.
I tako je Italijan stigao do frapantnog učinka od čak 20 pobeda u prethodnom 21 meču na ATP turu.
Jedini poraz pretrpeo je od Karlosa Alkarasa i to u nedavnom spektakularnom finalu u Pekingu.
Možda se Janiku već sada pruži šansa za osvetu, jer bi rival u polufinalu mogao da mu bude upravo Alkaras koji prethodno mora da izađe na kraj sa Tomašom Mahačom.
Komentar