REGION

Vučić proglasio pobedu u Srebrenici

Zajednički kandidat srpskih stranaka u Srebrenici Miloš Vučić rekao je da u Srebrenici može da proglasi pobedu i zahvalio je građanima za ukazano poverenje.
Sputnik
"Imali smo znatno veću izlaznost na redovnim biračkim mestima nego u prethodnom periodu. Raspolažemo podacima o izlaznosti koja je blizu 6.300, što je veća izlaznost nego na prošlim izborima i smatramo da će pobeda biti znatno veća, od hiljadu razlike u moju korist", rekao je Vučić za RTRS.
On je dodao da su u tu razliku uračunati i glasovi birača koji su glasali u odsustvu i putem pošte.
Vučić je ocenio da je i sa tom kalkulacijom razlika nedostižna.
"Srebrenica kreće nabolje", rekao je Vučić.

SNSD dobila izbore u 51 lokalnoj zajednici u BiH

Protekli lokalni izbori u BiH su istorijski za SNSD, koja je osvojila 51 lokalnu zajednicu, ocenio je predsednik te stranke i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Dodik je na konferenciji za novinare kasno sinoć istakao da je SNSD osvojio vlast i u četiri mesta koja su do sada pripadala opoziciji, a to su Brod, Bileća, Sokolac i Ugljevik.
Opštine i gradovi u kojima će SNSD imati načelnike i gradonačelnike su: Brod, Bileća, Sokolac, Ugljevik, Drvar, Glamoč, Novi Grad, Oštra Luka, Kostajnica, Kozarskoj Dubici, Prijedor, Gradiška, Srbac, Laktaši, Prnjavor, Petrovac, Drinić, Čelinac, Istočni Drvar, Ribnik, Mrkonjić Grad, Jezero, Kneževo, Šipovo, Derventa, Vukosavlje, Doboj, Petrovo, Donji Žabar, Pelagićevo, Osmaci, Zvornik, Vlasenica, Milići, Šekovići, Bratunac, Srebrenica, Istočno Sarajevo, Sokolac, Istočno Novo Sarajevo, Trnovo, Rogatica, Višegrad, Nevesinje, Foča, Novo Goražde, Rudo, Kalinovik, Trebinje, Kupres, Istočni Mostar.
Pogledajte i:
Komentar