RUSIJA

Unapređeni ruski „pancir“ bez problema će obarati F-16

Zapadni lovci F-16, koje je dobio Kijev, su standardni ciljevi za ruske protivvazduhoplovne raketne sisteme „pancir-S“ i uništavaće ih bez problema, saopštio je industrijski direktor klastera za naoružanje ruske državne korporacije „Rosteh“ Bekhan Ozdojev.
Sputnik
Ministarstvo odbrane Rusije dobilo je seriju protivvazduhoplovnih raketnih sistema „pancir-S“ u okviru državne odbrambene narudžbine za ovu godinu. Sistem je unapređen i može efikasno da obara različite vrste ciljeva.

„'Rosteh' proizvodi širok spektar vojne tehnike, savremenog naoružanja i sistema PVO. Među njima je i sistem 'pancir-S', jedan od najefikasnijih sistema u svojoj klasi. On uspešno obara složene ciljeve koje su slabo vidljive na radaru. Na primer, zapadne krstareće rakete 'storm šedou' i visoko precizne projektile ispaljene iz višecevnih raketnih bacača. 'Pancir-S' će bez poteškoća uništiti i tipičnu metu kao što je F-16“, rekao je Ozdojev.

Kako se navodi, preduzeća korporacije trenutno proizvode sisteme i brže nego što je planirano. Pored toga, „Rosteh“ nastavlja da radi na stvaranju novih verzija sistema.
U „Pancir-S“ su uvedena poboljšanja koja su omogućila da se poveća njegova efikasnost protiv dronova, projektila i raketa. Rezultati borbene upotrebe sistema pokazali su da su ranije donete odluke ispravne.
„Rosteh“ je ranije predstavio novu verziju „pancira“ – sistem „pancir-SMD-E“ koji je predviđen za zaštitu industrijskih i administrativnih objekata od masovnih napada dronova.
Specijalna operacija u Ukrajini
Američka podvala Kijevu: Nema gađanja Rusije, a zapadno oružje Rusi pretvaraju u ugljenisane olupine
Pogledajte još:
Komentar