SPORT

Pešić ne menja odluku: „Rekao sam Čoviću, novi predsednik – novi trener“

Svetislav Pešić, doskorašnji selektor Košarkaške reprezentacije Srbije, rekao je za „Sport klub“ da ima druge planove i istakao je da je Nebojši Čoviću, novom predsedniku Košarkaškog saveza, rekao da neko nov treba da dođe na mesto selektora.
Sputnik
Iako je bilo govora o tome da bi Svetislav Pešić mogao da se vrati na mesto selektora, srpski stručnjak očigledno to nema u planu.
„Imam neke druge planove u životu, želim nešto drugo da radim, nemam 57, već 75 godina. Ne osećam apsolutno nikakvu obavezu ni prema kome“, rekao je Pešić za „Sport klub“.
Jedinu odgovornost koju oseća je ona prema igračima sa kojima je stvorio sjajnu hemiju.
„Ono što osećam je samo odgovornost prema igračima sa kojima sam radio u prethodne tri godine i to je ono što mi smeta u mojoj definitivnoj odluci“, priznaje Pešić.
Otkrio je i šta je rekao Nebojši Čoviću.
„Čoviću sam već rekao - novi predsednik, novi potpredsednici, novi tim, sve novo. Početak novog olimpijskog ciklusa, novi trener. Ne bežim od toga da pomognem Čoviću i novom treneru koliko im pomoći od mene treba. Ništa novo nemam da saopštim“, zaključio je Pešić.
Kada je došao na mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović jasno je stavio do znanja da bi voleo da vidi Pešića ne mestu selektora.
SPORT
Novakov pobednički povratak u Kinu
Komentar