Specijalna operacija u Ukrajini

Ruska vojska otkrila taktiku za zauzimanje najvažnije strateške tačke na frontu

Ruska vojska je uspela da zauzme Uglljdar i slomi ukrajinsku odbranu zahvaljujući manevrima koji se izvode da bi se došlo do pozadine, kao i napadima sa boka, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnik
Kako se navodi, klješta oko grada su se sve više stezala prvesntveno zahvaljujući udarima sa bokova.
„Ključna stvar, kada je reč o prodoru u ukrajinsku odbranu, bili su upravo napadi sa boka, jer smo na taj način uspeli ovaj grad-tvrđavu da uhvatimo u klješta. To su učinile jedinice grupe Istok“, navodi se u saopštenju ruskog vojnog resora.
Prema rečima vojnika koji su upali u grad, ukrajinska vojska je pružala otpor do poslednjeg, skrivajući se od ruske artiljerijske vatre u rudnicima i podrumima.
Iz Ministarstva takođe navode i da su ruski vojnici u gradu pronašli velikio broj trofeja, između ostalog i oružjeproizvedeno u NATO zemljama poput poljskih tihih minobacača, turskih i američkih automatskih bacača granata, kao i drugog malokalibarskog oružja i drugo.
POdsetimo, ruske snage su u kontrolu nad Ugljedarom preuzele 3. oktobra, taj grad je bio poslednje veliko uporište ukrajinskih oružanih snaga na južnodonjeckom pravcu.
Na taj način se ruskoj vojsci otvorio put za napredovanje ka Velikoj Novosjolki na granici sa Zaporoškom oblašću i ka Kuragovu gde je ukrajinska vojska izgradilamoćnu odbrambenu liniju.
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Eksplozije kod Hersona i Zaporožja, uništena gasna stanica; devet civila ranjeno u Gorlovci
Komentar