SVET

Izraelski premijer: Imamo obavezu i pravo da odgovorimo na napad Irana i uradićemo to

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavo je da Izrael ima obavezu i pravi da odgovori na raketni napad Irana i obećao da će to i biti urađeno.
Sputnik
„Iran je već dva puta lansirao na stotine raketa na našu teritoriju i na naše gradove, izvršivši jedan od najvećih napada balističkim projektilima u istoriji. Nijedna zemlja u svetu ne bi dozvolila takav napad na svoje gradove i građane, pa tako i Izrael. Izrael ima obavezu i pravo da zaštiti sebe i odreaguje na te napade. I mi ćemo to i uraditi“, rekao je Netanijahu u obraćanju naciji.
Istovremeno, izraelska vojska je priznala da su iranske rakete pogodile i dve vazdušne baze, ali se ističe da nijedan avion ni kapaciteti avijacije nisu pretrpeli oštećenja.
„Rakete su pogodile baze Nevatim i Tel Nof, ali nijedan avion nije oštećen kao ni kapaciteti izraelskih vazdušnih snaga. Obe baze rade normalno“, rekao je portparol izraelske vojske Danijel Hagari.
Iranski mediji su objavili da je uništeno 20 izraelskih aviona F-35.
Podsetimo, Iran je u utorak izvršio raketni udar na ciljeve u Izraelu kao odgovor na izraelske napade na Liban, ubistvo lidera Hezbolaha i Hamasa.
Pogledajte i:
Komentar