SPORT

Vraća se nestašni dečko svetskog fudbala!

Francuski fudbaler Pol Pogba vraća se na teren u martu! Naime, prvobitna zabrana bavljenja fudbalom u trajanju od četiri godine zbog pozitivnog doping testa je presudom Međunarodnog suda za sportsku arbitražu ublažena na 18 meseci
Sputnik
To bi značilo da će se 31-godišnji Pogba vratiti u trenažni proces sa Juventusom u januaru, a moći će ponovo da zaigra u martu.
Razlog Pogbine suspenzije bio je pozitivan test na testosteron posle pobede torinskog giganta nad Udinezeom 3:0 u prvom kolu Serije A u sezoni 2023/24.
Pogba će imati priliku da se vrati na teren i produži igrački vek na još nekoliko sezona.
Fudbaler Juventusa se po prvom saznanju kazne oglasio i istakao da će uložiti žalbu što se na kraju i ispatilo.
„Obavešten sam da je Antidoping agencija Italije donela odluku, a verujem da je pogrešna. Tužan sam, šokiran i slomljen jer mi je sve što sam gradio tokom karijere oduzeto. Sve ćete saznati kada zakonske norme budu ispunjene i budem u prilici da o svemu govorim. Nikada nisam svesno ili namerno uzimao bilo koje suplemente koji se kose sa anti-doping pravilima. Kao profesionalni sportista nikada ne bih svoje nastupe poboljšao na taj način. To bi bilo nepoštovanje i varanje mojih kolega i navijača svakog tima za koji sam igrao. Zato ću se žaliti Sudu za sportsku arbitražu“, najavio je Pogba.
Završilo se najbolje po ovog nestašnog fudbalera.
SPORT
Dvostruki aršini u Evroligi? U prvom planu bivši i sadašnji plejmejkeri Zvezde
Komentar