SPORT

Đoković od Amerikanca kreće po stotu titulu

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, u drugom kolu mastersa u Šangaju igraće protiv Amerikanca Aleksa Mikelsena.
Sputnik
Najavio je Novak Đoković da u Šangaju želi da osvoji jubilarnu stotu titulu u karijeri, a pohod na novu stranicu istoriju počinje od susreta sa Aleksom Mikelsenom, 43. teniserom sveta, u drugom kolu jer je prethodno u prvom bio slobodan.
Do meča sa Novakom Amerikanac je došao pobedom nad Junčaoketom Buom, kineskim teniserom, rezultatom 6:3, 6:4.
Nije u tom meču bilo mnogo nedoumica jer je Mikelsen koristi sve šanse koje su mu se pružile dok sa druge strane to nije učinio Bu u drugom setu kada je imao brejk loptu.
Srpski as u Šangaju nije igrao punih pet godina, a posle pola decenije u Kini je dočekan kao najveća svetska zvezda. Sam je Novak istakao koliko mu prija podrška kineskih navijača, a o tome svedoče i rezultati jer je sa četiri titule na mastersu u Šangaju najuspešniji teniser u istoriji tog turnira.
Poslednji put najbolji teniser svih vremena na terenu je bio sredinom septembra kada je igrao za Srbiju na Dejvis kupu, a prethodno je ispao u šesnaestini finala US Opena od Alekseja Popirina još 30. avgusta.
Nije se naigrao srpski as tenisa u prethodnom periodu, ali je ipak odlučio da se vrati u Kinu.
SPORT
Grk sanja Jokića u Evropi: „Zbog njega ponovo gledam NBA“
Komentar