SPORT

Mira i Arina poražene posle dve velike drame

Mira Andrejeva, ruska teniserka, nije uspela da napravi senzaciju i izgubila je u četvrtfinalu Pekinga od Kinven Ženg, sedme teniserke sveta, rezultatom 5:7, 6:0, 6:4. Poraz je na veliko iznenađenje upisala i Arina Sabalenka, druga teniserka sveta, od koje je bolja bila Čehinja Karolina Muhova koja je slavila rezultatom 7:6, 2:6, 6:4.
Sputnik
Fantastično je meč otvorila Mira Andrejeva koja je odmah došla do brejka, a onda joj je i to bilo malo pa je napravila i drugi i tako povela sa 4:0. Međutim, sa druge strane bila je domaća teniserka, sedma na svetu, koja je uz veliku podršku uspela da se vrati i izjednači.
To nije bio kraj drame jer je Kineskinja napravila i treći brejk i potom je servirala za set, ali uspela je da se vrati i Mira koja vraća brejk, a potom pravi još jedan koji joj donosi 1:0 u setovima.
Nije želela favoritkinja tek tako da dopusti 17-godišnjakinji da je eliminiše, pa je potpuno zablistala u drugom setu. Ruskinja nije uspela da osvoji nijedan gem! Sa nulom je Ženg osvojila set i sa mnogo samopouzdanja ušla u treći, odlučujući.
Borila se Mira kroz treći set, dva puta je vraćala brejk, ali treći nije mogla i Kineskinja je sprečila iznenađenje.
Međutim, iznenađenje nije uspela da izbegne Arina Sabalenka, beloruska teniserka, koja je prvi nosilac na turniru. Beloruskinja je ispala posle tri teška seta iako je delovalo da će moći da se vrati u meč.
Nisu ni Sabalenka ni Muhova iskoristile brejk lopte u prvom setu, ali je Čehinja bila bolja u taj brejku. Usledilo je Arinino buđenje, ubedljivo je dobila drugi set i najavila povratak, međutim...
Iako je povela i napravila brejk u prvom gemu Sabalenka nije izdržala do kraja. Protivnica je vratila brejk, zatim još jedan i na kraju je i treći servsi gem oduzela Beloruskinji.
U polufinalu Pekinga sastaće se Ženg i Muhova.
SPORT
Spektakularni potez Partizanovog Amerikanca – za utehu /video/
Komentar