SPORT

Švajcarski Albanac će ipak doći u Srbiju: „Nije postojala opcija da ne bude u timu“

Fudbalska reprezentacija Švajcarske objavila je spisak igrača za predstojeću utakmicu protiv Srbije u Ligi nacija.
Sputnik
Utakmica je na programu 12. oktobra u Leskovcu gde će Srbija biti domaćin ekipi koja je već dugo godina muči.
Selektor Murat Jakin je objavio spisak proverenih snaga na koje računa, a među njima je i Granit Džaka, Albanac koji je u prvom meču Lige nacija protiv Danske dobio crveni karton, ali nije suspendovan.
Švajcarski selektor zbog povreda ne može da računa na Augzburgovo krilo Rubena Vargasu, Milanovog napadača Nou Okafora i Luganovog ofanzivcu Renata Stefena. Najveću udarac je izostanak Vargasa.
“Zbog povreda Vargasa i Stefena, poziv je dobio Vicig, ali na krilu očekujem Amdunija koji je bio dobar protiv Španije. Sreća je da se oporavio Endoje, a planiramo da i Edmilsona Fernandeša koristimo na boku umesto u srcu veznog reda kao što igra u klubu”, rekao je Jakin na objavljivanju spiska.
Novinare u Švajcarskoj je zanimala i burna istorija mečeva Granita Džake protiv Srbije, ali Jakin spušta loptu.
“Nismo ni pričali o tome. To je stara priča. Koncentrisani smo na fudbal. Na ostale stvari ne možemo da utičemo”, rekao je Jakin i otkrio da nije postojala opcija da Džaka preskoči duel u Leskovcu.
Pitanje je i ko će zameniti penzionisanog Fabijena Šera u štoperskoj trojci.
“Sistem je dobro postavljen i ne planiram da Akanđija pomeram sa mesta centralnog štopera. Imamo mnogo fleksibilnih igrača koje možemo da koristimo na toj poziciji. Na primer, Denis Zakarija”, otkrio je Jakin.
Spisak Švajcarske za mečeve sa Srbijom i Danskom
Golmani: Gregor Kobel (Borusija Dortmund), Filip Ken (Monako), Ivon Mvogo (Lorijan)
Odbrana: Manuel Akanđi (Mančester Siti), Niko Elvedi (Borusija Menhengladbah), Ulises Garsija (Marselj), Bećir Omeragić (Monpelje), Rikardo Rodrigez (Betis), Silvan Vidmer (Majnc), Sedrik Cajsiger (Volfzburg).
Vezni red: Mišel Ebišer (Bolonja), Remo Frojler (Bolonja), Fabijan Rider (Štutgart), Vinsent Sjero (Tuluz), Filip Ugrinić (Jang Bojs), Granit Džaka (Bajer Leverkuzen), Denis Zakarija (Monako), Edmilson Fernandeš (Brest), Kristijan Vicig (Sankt Galen)
Napad: Zeki Amduni (Barnli), Brel Embolo (Monako), Žoel Monteiro (Jang Bojs), Den Endoj (Bolonja), Andi Zećiri (Genk)
Komentar