MULTIMEDIJA

Upečatljivi snimci: Kako je izgledao napad Irana na Izrael /foto/

Nakon raketnih napada Irana na Izrael za danas je zakazana hitna sednica Saveta bezbednosti UN, na zahtev Tel Aviva i Pariza. Iransko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Islamska republika samo iskoristila svoje pravo na legitimnu odbranu na osnovu člana 51 Povelje UN, kao i da je za svoje ciljeve odabrala isključivo vojne baze i objekte.
Sputnik
1 / 7

Korpus čuvara Islamske revolucije izneo je detalje operacije „Istinsko obećanje 2“, rekavši da je 90 odsto iranskih projektila ispaljenih u utorak uveče uspešno pogodilo ciljeve, uključujući „strateške izraelske centre“ na okupiranim teritorijama.

2 / 7

Izraelci u Roš HaAjinu traže zaklon od projektila lansiranih iz Irana.

3 / 7

Iran je protekle noći ispalio 181 balističku raketu na Izrael. Skoro deset miliona ljudi potražilo je zaklon u skloništima, a nekoliko je ranjeno.

4 / 7

Među metama iranskog raketnog napada na Izrael bili su aerodromi i piste za poletanje, ali i kancelarije izraelske međunarodne obaveštajne službe Mosad.

5 / 7

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je nakon napada da je Iran napravio "veliku grešku" i da će "platiti za to".

6 / 7

Izraelska vojska i policija rade u Gaderi na oštećenoj školskoj zgradi koja je pogođena projektilima ispaljenim iz Irana.

7 / 7

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su presrele veliki broj iranskih raketa i da je izraelska vazdušna odbrana bila efikasna. U odbrani Izraela učestvovale su i SAD, kako blagovremeno detektujući pretnju iz Irana, tako i presrećući neke rakete, navodi IDF.

Komentar