SPORT

Teodora je najbolja u Evropi: „Za Srbiju – uvek maksimum!“

Teodora Kostović, mlada srpska teniserka, osvojila je Evropsko prvenstvo u uzrastu do 18 godina, a na konferenciji po dolasku u Srbiju pričala je o ambicijama i planovima za nastavak karijere.
Sputnik
Oduševila je Teodora Kostović na Evropskom prvenstvu svojim talentom i nema sumnje da su veliki uspesi tek pred njom. Mentalitet pobednika kod mlade Srpkinje je očigledan, a posebno raduje njen stav i odnos prema tenisu.
„Nije bitno da li igram u dresu reprezentacije, ili na turnirima, znam da uvek predstavljam Srbiju i moram da pružim maksimum“, rekla je Teodora.
Imala je srpska teniserka razloga za zadovoljstvo.
„Fenomenalan osećaj, isplatio se sav trud i rad. Srećna sam što sam donela zlatu Srbiji na Evropskom prvenstvu, prošle godine osvojila sam bronzu i to me je jako bolelo. Vratila sam se jača, motivisanija i uspela sam u tome“, poručila je Kostović.
Nijedna podloga joj ne predstavlja problem, a nije ni čudo kada su joj uzori velikani srpskog tenisa.
„Podloga kao podloga, imam osvojen turnir na sve tri podloge, travi, šljaci, betonu. Najveći procenat mi je na travi. Nemam omiljenu podlogu, kada igram svoj najbolji tenis, verujem da mi niko nešta ne može. Odrasla sam uz Noleta, Anu i Jelenu i njih sam najviše pratila, jer su naši. Trudila sam se da im dam podršku i oni su me motivisali i inspirisali“, rekla je mlada Teodora.
Ambicije su joj velike i ne želi ništa manje od prvog mesta u svojoj konkurenciji.
„Sledeće što treba da igram je Završni masters u Kini, to je turnir na kom učestvuje najboljih osam, potrudiću se da ostvarim što bolji rezultat i da probam da budem broj jedan na svetskoj rang listi“, rekla je Teodora.
Jasno zna mlada Srpkinja na čemu mora da radi u budućnosti.
„Moram da radim na fizičkoj pripremi pre svega to je jedna od najvažnijih stvari u sportu, volela bih da unapredim svoju mentalnu stabilnost, da budem još bolja u teškim momentima i trenucima kada se meč lomi da donesem pravu odluku“, zaključila je Teodora Kostović.
SPORT
Partizan deo NBA trejda – Vašington u Šarlotu
Komentar