RUSIJA

Protiv ruskih medija ne pomažu sankcije: Simonjan poručuje – spremamo novu taktiku!

Glavni urednik medijske grupe „Rusija sevodnja“, čiji je Sputnjik deo, Margarita Simonjan oglasila se povodom četiri članka koje je objavila međunarodna nevladina organizacija „Reporteri bez granica“ o uticaju ruske televizije RT.
Sputnik
„Žale se zapadnim vlastima da raste uticaj RT, pogotovo na Balkanu, u Francuskoj i Latinskoj Americi. I da nikakve sankcije ne pomažu. Zato pokreću još jedan projekat kako bi pričali o taktici ruskih medija, pogotovo RT. Dok vi pričate o staroj taktici, mi razvijamo novu“, napisala je Simonjan na Telegramu.
Prethodno je međunarodna nevladina organizacija „Reporteri bez granica“ saopštila da je ruski TV kanal RT popularan među stanovnicima Latinske Amerike, a da njegov sajt RT Balkan naveliko citiraju mediji na Balkanu, a posebno u Srbiji.
Pored toga, u organizaciji priznaju da stanovnici Evropske unije, uprkos sankcijama, nalaze načine da gledaju i čitaju RT.
Ranije ovog meseca, američko Ministarstvo finansija SAD saopštilo jeda se uvode sankcije medijskoj grupi „Rusija sevodnja“, čiji je deo Sputnjik, ali i glavnoj urednici grupe i RT Margariti Simonjan i čitavom nizu istaknutih rukovodilaca. Uvedene su sankcije i protiv generalnog direktora medijske grupe „Rusija sevodnja“ Dmitrija Kiseljova.
SAD su optužile rusku televiziju RT da Ukrajina zbog njenog uticaja ne dobija dovoljno podrške u svetu .
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova proučava mere američkih vlasti i priprema odgovor na njih.
Usled specijalne operacije Rusije u Ukrajini primenjeno je na hiljade sankcija protiv Moskve, uključujući blokadu ruskih medija, konkretno, Sputnjika i TV RT. Sajtovi ovih medija nisu dostupni evropskim korisnicima preko Gugla, a cenzurisani su i na Jutjubu i platformama Meta* (aktivnost Meta (društvene mreže Fejsbuk i Instagram), zabranjena je u Rusiji kao ekstremistička.
RUSIJA
RT popularan u Latinskoj Americi, a autoritet Rusije očigledan u Srbiji, Crnoj Gori i BiH
Pogledajte još:
Komentar