SPORT

Alkaras i Siner odigrali meč za pamćenje – Špancu titula posle preokreta i neviđene drame

Karlos Alkaras, španski teniser, osvojio je titulu u Pekingu pobedom nad Janikom Sinerom, prvim teniserom sveta, rezultatom 6:7, 6:4, 7:6. Nema dileme da je ovo finale bilo jedan od najboljih mečeva u ovoj teniskoj sezoni.
Sputnik
Projektovano je bilo da se u finalu turnira 500 serije u Pekingu nađu Janik Siner i Karlos Alkaras i tako je i bilo. Italijan i Španac priredili su pravi spektakl što se od njih i očekivalo.
Meč je bolje otvorio Karlos Alkaras koji je prvi imao brejk lopte. Istina, tada nije uspeo da ih iskoristi, ali već u narednom Sinerovom gemu nije propustio šansu i poveo je sa 3:1, odnosno 5:2 u jednom trenutku.
Samo gem falio je Alkarasu da dođe do seta, ali u poslednjem trenutku se probudio Siner. U gemu u kom je Španac servirao za set prvi reket sveta napravio je brejk i vratio se u meč.
Priliku za popravni Karlos je imao u 12. gemu, ali propustio je set loptu i ušlo se u taj-brejk koji je pripao Janiku Sineru.
U drugom setu viđen je pravi atomski tenis sa obe strane. Izuzetno su bili oprezni i Italijan i Španac, propuštali su brejk lopte, ali čini se da je presudan bio osmi gem u kom su odigrali 21 poen. Spasao je Alkaras u tom gemu dve brejk lopte i osvojio ga, a onda je u narednom prelomio i napravio brejk.
Ovoga puta uspešno je servirao za set i uspeo je da izjednači na 1:1 u setovima.
Ono što su dvojica tenisera prikazala u trećem setu bio je dokaz da su trenutno najbolji na svetu, ali posebno to važi za Sinera koji je pokazao da za njega ne postoji beizlazna situacija.
Alkaras je poveo uz brejk, a potom je imao i dve brejk lopte kojima bi dokrajčio protivnika. Nije ih iskoristio, a onda u osmom gemu Špancu pada koncentracija, loptica odlazi u aut i Janik pravi brejk koji ga još jednom vraća u meč.
Neverovatni poeni viđeni su u samoj završnici, naročito u taj-brejku u kom je Siner poveo sa 3:0. Imao je priliku da poveća prednost i na 5:0, ali ta dva poena Alkaras je gotovo ukrao i uspeo da preokrene.
Na kraju osvaja titulu posle borbe koja je trajala tri sata i 24 minuta!
Pokazali su nestaran karakter, najbolji mogući tenis i potvrdili su da je svaki njihov novi duel sve neizvesniji.
Ove godine sastali su se tri puta, a Alkaras je u sva tri duela slavio. Ovo je četvrta titula za Španca ove sezone.
SPORT
Čović: „Pešić nam treba za prvo zlato Srbije“
Komentar