SPORT

„Fića“ ili „ferari“ – gorke kapitenske suze: „Rezultat je nerealan“

Uroš Spajić dobio je zadatak da kao kapiten vodi Crvenu zvezdu u aktuelnoj sezoni posle odlaska Aleksandra Dragovića kome je bio gotovo rezerva u prethodnoj takmičarskoj godini. Nagrađen odlaskom na Evropsko prvenstvo dobio je samopouzdanje koje je kulminiralo posle plasmana u Ligu šampiona, ali u elitnom društvu pati već drugo kolo zaredom.
Sputnik
Spajić je posle plasmana u Ligu šampiona žestoko poručio kritičarima da provere ko je „fića“, a ko „ferari“, ali reviziju stvari bi, kako stvari zapravo i stoje, trebalo da uradi i on, zajedno sa stručnim štabom.
Ako se greška Timija Elšnika kod prvog gola može smatrati opominjućom reprizom za istovetan greh, drugog igrača, u prethodnoj utakmici protiv Benfike, dve kardinalne greške kapitena Zvezde su znak nečega drugog.
Spajić je u dve situacije presporo donosio odluke što prvi put nije uspeo da iskoristi Mehdi Taremi, ali je zatim u drugom navratu obreručke prihvatio poklon nosioca legendarne kapitenske trake slavnog kluba i režirao gol svog kapitena Lautara Martinesa.
SPORT
Zvezda je rođena u Milanu
Ako je protiv Benfike i mogao da prođe sa pozitivnom ocenom jer nije direktno uticao na primljene golove, protiv Intera je, prema sistemu Sofaskor, bio najslabiji igrač u poslednjoj liniji odbrane sa ocenom od 5,7 – manje i od kolege krivca za penal Vanje Drkušića (5,9).
„Žao mi je što smo izgubili ovako visokim rezultatom koji nije realan, pokazali smo više od toga. Poremetio nas je gol iz slobodnog udarca u ranoj fazi meča“, rekao je kapiten fudbalera Crvene zvezde Uroš Spajić posle poraza od Intera u Ligi šampiona (4:0).
Slavodobitni komentari posle prolaza norveškog Bode Glimta u Beogradu pretvorili su se u jedva izgovorene rečenice obrazloženja očiglednog.
„Odmah smo krenuli iz zaostatka, dok su oni imali talas samopouzdanja. Puštali su nas da igramo, imali smo prostora, stvarali šanse... Ušli smo dobro i u drugo poluvreme, ali individualne greške su nas skupo koštale. Bukvalno smo im poklonili sva četiri gola i to je nedopustivo na nivou Lige šampiona. Poklonili smo im golove, kao i Benfici u prvoj utakmici, to se ne prašta“, rekao je Spajić.
Podsećanja radi, njegov prethodnih u komandantskoj ulozi, već pomenuti Dragović, u protekloj sezoni Lige šampiona u timu Zvezde imao je prosečnu ocenu 7, a čak ni u duelima sa supertimom poput Mančester sitija nikada nije ocenjen sa manje od „šestice“.
SPORT
Dušan je naterao trenera da opet priča o njemu: „Slobodan je“
Komentar