SPORT

Zvezda je rođena u Milanu

Fudbalska javnost u Srbiji bolje i bliže upoznala je Andriju Maksimovića, Zvezdinog Mesija u 174. večitom derbiju u Humskoj, gde je Partizan razmontiran u delove – 4:0, a golobradi 17-godišnjak je izuzetno zrelu partiju krunisao asistencijom. Sada se na najvećoj fudbalskoj pozornici – Ligi šampiona, predstavio odličnom partijom.
Sputnik
Praktično bez greške odigrao je Maksimović kada je pas igra u pitanju, a nije imao mali broj dodavanja – 31/33.
I jasno je da je u Milanu na stadionu „Đuzepe Meaca“ zvezda rođena. Istrčao je poput fudbalera sa velikim brojem utakmica u nogama i nije se uplašio velikog i moćnog Intera.
Jeste Inter rezultatski razbio Zvezdu, četiri gola u mreži Omrija Glazera, čini se da je moglo i više, ali je s druge strane Zvezda dobila Andriju Maksimovića koji je pokazao da je igrač plemenitog kova i da je „biser“ crveno-belih.
Jasno je i da će Zvezdi biti teško da ga zadrži, jer najveći uveliko od 174. derbij kucaju na vrata, a sada će se broj interesenata povećati posle savršene predstave na „Meaci“.
Na tih preko 30 uspešnih dodavanja treba dodati tri od tri dobijena duela, dribling i dve dobre šanse u kojima se našao Andrija Maksimović, ali je nedostajalo koncentracije i preciznosti kako bi fudbal završio u mreži Jana Zomera.
„Rekao sam pre neki dan kada sam potpisivao ugovor da mi je želja da debitujem protiv Intera u Ligi šampiona, ali mi je krivo što moj debi nije rezultirao golom. Ali, idemo dalje“, rekao je Maksimović.
Na pitanje šta mu je šef Vladan Milojević rekao pred duel sa Interom u drugom kolu elitnog takmičenja, Zvezdin Mesi je odgovorio:
„Daje mi snagu pred svaku utakmicu zaista, tako da nisam imao tremu“, završio je Maksimović.
Podsetimo, reč je o tinejdžeru od 17 godina koji igra u sredini terena i koji za svoje nežne godine deluje i te kako zrelo i smireno. Sjajno se gradi, uprkos vidljivom nedostatku mišićne mase, što je normalno za dečaka tog uzrasta, ali grabi napred, drsko i bezobrazno napada i osvaja prostor, ostavljajući iza sebe daleko iskusnije i fizički nadmoćnije rivale.
I zato, jasno je da je pred Zvezdinim Mesijem blistava budućnost, samo je veliko pitanje da li će ga Zvezda zadržati u svojim redovima, ili će kao gomila njegovih vršnjaka posle nekoliko dobrih partija otići u neki veliki klub. Tamo postoji veliki rizik da „ga proguta“, da bude poslat na kaljenje, što je pretnja da bude „izgubljen“ i što bi bilo greota, jer se čini da Andrija ima „ono nešto“, drugačiji je i zaslužuje da napravi veliku karijeru.
SPORT
Milojević: Žao mi je zbog naivnih golova
Komentar