RUSIJA

Signal upozorenja: Rusija se sprema za dugotrajnu konfrontaciju sa SAD

Rusija se sprema za dugotrajnu konfrontaciju sa SAD, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.
Sputnik
„Sa poslanicima Državne dume smo analizirali situaciju, razmenili smo mišljenja o tome kakvi su izgledi za poboljšanje naših odnosa sa SAD, između ostalog i u svetlu predstojećih izbora u SAD 5. novembra. Mislim da ne treba gajiti neke posebne iluzije, s obzirom na dvopartijski antiruski konsenzus u Americi. Treba se pripremati za dugotrajnu konfrontaciju sa tom zemljom. Spremni smo za to u svakom smislu. Šaljemo sve signale upozorenja našem protivniku kako ne bi potcenio našu odlučnost“, rekao je Rjabkov.
Takođe je dodao da se želja SAD da nanesu Rusiji strateški poraz neće ostvariti, ali da ne treba potcenjivati rizike povezane sa takvim težnjama.
Rjabkov je takođe kazao da je predsednik Rusije Vladimir Putin detaljno označio pravce obnove nuklearne doktrine, te da se očekuje odgovarajući ukaz.
Ruski predsednik Vladimir Putin je na sednici Saveta bezbednosti o nuklearnom obuzdavanju predložio da se unese niz pojašnjenja po pitanju uslova primene nuklearnog oružja.
Putin je istakao da Rusija zadržava pravo da upotrebi nuklearno oružje prilikom agresije na nju, između ostalog i ako neprijatelj bude koristio konvencionalno oružje - ako to bude predstavljalo pretnju vitalnim interesima države.
SVET
Ne igrajte se vatrom: Ovu poruku iz Moskve Zapad treba ozbiljno da shvati /video/
Pogledajte i:
Komentar