SPORT

Zvanično: Čović novi predsednik KS Srbije – napustio Zvezdu

Nebojša Čović imenovan je za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije. On će na taj poziciji zameniti Predraga Danilovića koji se povukao pre isteka mandata. Čović je podneo ostavku na mesto predsednika KK Crvena zvezda.
Sputnik
Skupština KSS zakazana za 1. oktobar bila je samo čista formalnost kada je u pitanju izbor novog čelnog čoveka srpske košarke, s obzirom na to da Nebojša Čović nije imao protivkandidata i dobio je podršku gotovo svih delegata.
„S obzirom da sam 1. oktobra 2024. godine imenovan na funkciju predsednik Košarkaškog saveza Srbije, saglasno o Zakonu sporta koji propisuje nespojivost funkcija rukovođenja u više sportskih organizacija, obaveštavam vas da do prestanka mandata na toj funkciji, neću moći da obavljam funkciju predsednika KK Crvena zvezda. Moje imenovanje za predsednika Košarkaškog saveza Srbije upravio je potvrda istrajnog rada svih nas koji smo godinama timski i zajedno bili deo košarkaškog sistema Crvene zvezda koji je oduvek simbol kvaliteta i ponosa. Kostistim priliku da se i ovim putem zahvalim, kako na poverenju koje ste mi ukazali sve ove godine da budem predsednik KK Crvena zvezda, tako i na podršci da prihvatim odgovornost, ali i privilegiju da budem predsednik KS Srbije“, izjavio je Nebojša Čović.
Poznato je i kojih četvoro će biti potpredsednici u KSS. Čović je za najuži tim saradnika izabrao Anu Joković koja je inače zadužena za srpsku žensku košarku, tu su još i Nenad Krstić (muška košarka), Darko Jovičić (zadužen za takmičenje) i Filip Sunturlić (finansije i marketing).
Kandidaturu Nebojše Čovića za predsednika KS Srbije podržalo je 30 od 33 delagata. Mandat predsednika KSS traje četiri godine, a za izbor je potrebno da ima podršku bar 17 delagata.
SPORT
Srbin će morati da sačeka svoju šansu u NBA – ide zaobilaznim putem
Komentar