SPORT

Predsednik Olimpijakosa srušio Zvezdine snove: Petrušev je najveći profit

Filip Petrušev, srpski reprezentativac, oduševio je tokom Superkupa u Grčkoj, a predsednik Olimpijakosa ističe da je on i najveći profit grčkog kluba.
Sputnik
Otišao je Filip Petrušev prošle godine u NBA ligu, ali nije dobio priliku da se pokaže iako je promenio tri tima. Nosio je dresove Filadelfije, Los Anđeles Klipersa i Sakramenta,a onda odlučio da se vrati u Evropu.
U Olimpijakosu mu takođe nije bilo lako jer je akcenat bio na drugim igračima, pa su se zbog toga pojavile priče da bi Petrušev mogao da se vrati u Crvenu zvezdu.
Iako je to delovalo kao već završen posao, na tom putu isprečile su se povrede Mustafe Fala i Nikole Milutinova. Petrušev je „preko noći“ grčkom timu postao neophodan.
Priliku da se dokaže maksimalno je iskoristio i igrao je najbolje što ume što se naročito prepoznalo u Superkupu Grčke gde je uz Sašu Vezenkova predvodio tim do titule.
Pokazao je srpski reprezentativac koliko vredi, a da je dobio svoje mesto istakao je i Panajotis Angelopulos, predsednik Olimpijakosa.
„Ovo je prva titula ove sezone i srećni smo što smo je osvojili protiv Panatinaikosa, koji je veoma jak tim. Bio je ovo veoma dobar meč, imali smo odsustva, Fal i Milutinov nisu igrali. Ekipa nije 100 odsro spremna, a najveći profit je Petrušev. On je sada shvatio da će ostati i da će napraviti karijeru u Olimpijakosu. Imamo toliko dobrih igrača koji su u ekipi. I dalje ćemo da napredujemo, još je ovo sve rano. Idemo korak po korak u Evroligi. Hajde prvo da prođemo u fajnal-ejt, pa na fajnal-for. Evroliga je mnogo jaka ove sezone i biće teško. Počinjemo protiv Fenerbahčea, danas je bilo tenzija, ali na kraju je sve prošlo u korektnom tonu“ rekao je Angelopulos.
U polufinalu i finalu Superkupa Petrušev je postigao po 18 poena, imao je devet na prvoj odnosno osam skokova na drugoj utakmici. Posle polufinala dobio je i priznanje za najkorisnijeg igrača na tom meču.
Na Filipu sada ostaje da formu koju je prikazao tokom ovog takmičenja zadrži i dokaže se u Evroligi.
O tome koliko je bio željan igre i toga da mu se poveri značajnija uloga dovoljno govori i Filipova izjava na kraju meča.
„Nije me briga da li ću igrati na poziciji četiri ili pet, samo želim da igram“, rekao je Petrušev.
Jasnu poruku je poslao srpski reprezentativac koji je pokazao koliko vredi.
SPORT
Medvedev protiv Alkarasa za finale – Rubljov siguran
Komentar