SVET

U izraelskom napadu na Bejrut poginuli članovi porodice novinara Sputnjika

Novinar Sputnjika u Libanu, Ahmed Muhamed, izgubio je članove porodice u napadu izraelske vojske na višespratnicu u predgrađu Bejruta, saopštila je Margarita Simonjan, glavni urednik agencije „Rusija sevodnja“, čiji je Sputnjik deo.
Sputnik
„U toj zgradi su živeli Ahmedovi rođaci. Dvoje je poginulo, sudbina još dvoje je nepoznata. Troje se nalazi u bolnici i u teškom su stanju“, saopštila je Simonjan na Telegramu.
Ona je izjavila saučešće Ahmedu i njegovoj porodici.
U izraelskom napadu na gusto naseljeno područje srušila se višespratnica, a pod ruševinama su, prema zvaničnim podacima, poginule najmanje 32 osobe i preko 50 je ranjeno. Oko 40 ljudi se vodi kao nestalo.
Takođe, tokom noći se na udaru izraelskih snaga našla i zgrada u kojoj živi porodica analitičara i glavnog urednika arapske redakcija Sputnjika Džamala Valika. U napadu su delimično uništeni fasada zgrade i unutrašnje prostorije.
Kako je rekao Džamal, u trenutnu napada na trećem spratu zgrade u stanu su se nalazili njegov otac Nadžah Vakim, poznati političar i bivši poslanik parlamenta zemlje, kao i majka i brat. Oni srećnim sticajem okolnosti nisu povređeni.
SVET
UŽIVO Izraelski ministar odbrane nagovestio kopnenu operaciju u Libanu, Hezbolah: Mi smo spremni
Pogledajte još:
Komentar