SPORT

Milošević i zvanično u Humskoj: „Nisam razmišljao, Partizanu treba pomoć“

Brzo se u Humskoj dešavaju stvari. Prošle nedelje otišao je Aleksandar Stanojević, a njega je ovog ponedeljka zamenio povratnik u Partizan Savo Milošević, koji će po drugi put biti trener crno-belih.
Sputnik
Iako se očekivalo da je Partizan na duže staze rešio pitanje trenera trećim mandatom Saleta Stanojevića, to se nije dogodilo.
Očajni rezultati i fijasko u derbiju, najteži poraz u istoriji Partizana u Humskoj od ljutog rivala Crvene zvezde rezultatom 4:0 bio je kap koja je prelila već punu čašu.
Na sve to došlo je i do povrede Stanojevića nakon što su besni navijači razbili staklo od svlačionice po završetku derbija, a pred konferenciju za medije, pa je rastanak bio jedini epilog.
Stigao je Savo Milošević, vojnik Partizana, baš kao što je to slučaj sa Igorom Duljajem, Stanojevićem, Nađom i ostalima.
Iako je poručio posle odlaska 2020. godine da treba bežati odavde i nikada se više ne vratiti u srpski fudbal, Savo Milošević je zbog ljubavi prema klubu pogazio sopstvenu reč.
Milošević je pojasnio o tome šta je, kako i kad rekao.
„Nikada nisam rekao da više neću da radim u Srbiji. To šta su neki pisali o tomeni, to vidite sa njima. Ja to nisam ni demantovao jer nisam deo medija“, rekao je Savo i nastavio izlaganje.
SPORT
Preminuo Marko Valok – Partizan se oprostio od najboljeg strelca u istoriji večitog derbija
„Nalazimo se u teškom momentu, institucionalno, finansijski, rezultatski. Do pre mesec dana nisam razmišljao o ovoj situaciji. Kada je došao Sale Stanojević verovao sam da ćemo imati mir i stabilnost. Ponovo sam tu, uglavnom je najbitnije da sam pristao da budem ovde. Partizanu treba pomoć i što verujem da mogu da pomognem. Jeste teška situacija. Nisam čovek koji traži opravdanja. Malo je vremena, prvenstvo je u toku. Što se tiče rukovođenja kluba, nemojte mi postavljati pitanja“, bile su prve reči povratnika Sava Miloševića.
On je pre drugog mandata, a posle odlaska iz Humske pre četiri godine, vodio Olimpiju iz Ljubljane gde je sarađivao sa Milanom Mandarićem, dok je posle toga bio selektor Bosne i Hercegovine, da bi u martu posle poraza od Ukrajine u baražu za Evropsko prvenstvo napustio „zmajeve“.
Milošević je poručio da u svim aspektima može da se napreduje, ali da je ključni problem u defanzivi.
„U defanzivnom aspektu vidim problem. Ne mislim samo na odbranu. Svih 10 fudbalera učestvuje. U svim aspektima može da se napreduje, ali defanziva mora što pre da se reši. U decembru ćemo imati priliku da popravimo. Imamo pauzu posle subote, to će nam mnogo značiti. To je ono što bih ja voleo. Nisam pravio ovaj tim, moraću da se adaptiram. Sigurno je i evidentno da ekipa može bolje. Sale Stanojević je moj prijatelj, čovek kluba, on zna iznutra probleme. Ja to tek treba da vidim. Bila je faza igre u nekim utakmicama vrlo dobrih. Ali su kratko trajale“, izjavio je Savo.
Milošević je o protivnicima rekao...
„Nisam razmišljao o protivnicima. Partizan je klub koji igra sa namerom da pobedi. Trebalo bi da budemo dominantni u odnosu na rivale. Došlo je vreme da malo to korigujemo. Ne želimo da pobegnemo od Partizana i njegove filozofije“, rekao je Milošević.
Podsetimo, Partizan je u nedelju pod komandom Branka Vukašinovića, kao privremenim rešenjem, glatko pobedio Mladost u Lučanima rezultatom 3:1.
SPORT
Ub i Matić(i) slave Denzela – džoker ispisao istoriju
Komentar