SPORT

A u Humskoj – neverica...

Nije dugo trebalo Mateusu Saldanji da „kupi“ Mađare i to za male pare. Uzeli su ga od Partizana za mizernih tri miliona evra, a on je uzvratio na najbolji mogući način. Šest golova za njegovih prvih 100 minuta u mađarskom fudbalu.
Sputnik
Na debiju protiv Budafokija pogodio je posle nepunih minut, da bi taj meč zaključio sa dva gola, pogodio je i u sledećem kada je ušao s klupe i zatresao mrežu, da bi vrhunac u Mađarskoj dostigao het-trikom protiv dojučerašnjeg lidera na tabeli Puškaš Akademije - 3:0.
Jedino protiv koga je "postio" je Anderleht i to u Ligi Evrope, dok je u Mađarskoj nepogrešiv i nezaustavljiv.
Bivši špic Partizana razbio je dosadu u 65. minutu kada je postigao prvi gol za Ferencvaroš, da bi zatim pogađao u 77, i na kraju u 82. minutu.
I, opčinio je Mađare Brazilac koji fizički neverovano podseća na Brazilca Roberta Bobija Firmina. Nije im to promaklo, kao što nije nikome u Srbiji dok je tresao mreže u dresu Partizana koji ga se olako odrekao.
Nije bio po meri Aleksandra Stanojevića, sada već bivšeg trenera Partizana, i prihvaćena je olako ponuda mađarskog šampiona koji sada ubire plodove majstora fudbalske igre kakav je Mateus Saldanja.
Brazilac je do cifre od šest golova stigao u prva tri meča i za 100 minuta fudbala, što je u proseku pogodak na svakih 16,6 minuta.
Impresivno, zar ne? A Partizanu nije valjao... Kakva greška slavnog kluba koji ne zna gde udara i koji će u ponedeljak predstaviti novog-starog trenera Sava Miloševića, nakon što je Stanojević pobegao glavom bez obzira posle bruke u 174. večitom derbiju i napadom „grobara“ u kom je zaradio posekotine na licu.
SPORT
„Lazar može da bude ključan!“ – pohvale na račun talentovanog Srbina
Komentar