EKONOMIJA

Rapsodija ukusa tradicionalne hrane i kvalitetnih vina oduševila Beograđane

„Vitaminka gud fud i vino festival“ koji je ove godine okupio više od 50 izlagača iz Srbije i regiona, održan je danas u Knez Mihailovoj ulici na platou ispred tržnog centra u Rajićevoj.
Sputnik
Kao jedna od najznačajnijih privrednih manifestacija na otvorenom, Festival je već šesti put za redom afirmisao mala i srednja preduzeća i predstavio najbolje poljoprivredne proizvođače i prerađivače, predstavnike vinarske industrije ali i autentičnost, tradiciju i gastronomsku kulturu naše zemlje.
Pod sloganom “Sve što poželiš” Beograđani i gosti Beograda imali su priliku da na jednom mestu degustiraju i kupe po sajamskim cenama suhomesnate delikatese i mlečne proizvode pravljene po tradicionalnoj recepturi, najbolja vina i rakije, med, organske sokove i domaće poslastice iz različitih delova Srbije, navedeno je u saopštenju.
Na svečanom otvaranju uručena su i priznanja novinarskog žirija najistaknutijim proizvođačima u 13 kategorija kao i onima koji su svojim zalaganjem doprineli promociji privredno turističkog potencijala Srbije.
Pogledajte i:
Komentar