SPORT

Zemljotres u NBA sa epicentrom u Njujorku – gotovo je!

U noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu u NBA ligi se dogodio ozbiljan trejd, u kom su učestvovala tri kluba, a u centru pažnje našao se Karl-Entoni Tauns koji je iz Minesote prešao u Njujork. U suprotnom pravcu otišao je Džulijus Rendl i Donte DiVićenco.
Sputnik
Nisu u poslu zbog kod je podrhtavala Amerika, a Njujork bio epicentar, učestvovali samo Minesota i Niksi, već je bitnu ulogu u čitavoj priči imao i treći klub – Šarlot Hornetsi.
Oni su dobrano pomogli da trejd može da „izdrži“, odnosno da prođe sa finansijskog aspekta i oni će kao „zahvalnicu“ za svoj napor dobiti pikove na draftu, s tim što još nije poznato koje tačno.
Tokom čitavog leta bila je aktuelna priča između Minesote i Njujorka da snažni centar Karl-Entoni Tauns napusti „Vukove“ i pojača Nikse, što se na kraju i dogovorilo, dok će Minesota dobiti fantastičnog Rendla i Dontea DiVinćenca.
KAT je prethodne sezone ubacivao u proseku 21,8 poena, uz 8,3 uhvaćenih lopti, a u novom klubu sarađivaće sa starim trenerom Tomom Tibodoom, pod čijim budnim okom je igrao za Vulvse čitave tri sezone, u periodu od 2016. do 2019. godine.
Kada je u pitanju Džulijus Rendl koji će od 22. oktobra kada bude počela nova NBA sezona upisati zvaničan debi za „Vukove“, on je prosečno postizao 24,2 poena uz devet skokova prošle sezone, pre nego što je teže povredio rame na samom početku godine.
SPORT
Zvaničan kraj velike karijere
Komentar