SPORT

Zvezda se uzda u Rusa – nova uloga i „opcija više“

Talentovani ruski vezista Jegor Prucev koji je u 174. večitom derbiju upisao asistenciju (4:0), ovoga puta našao se u startnih 11 protiv Železničara iz Pančeva i to na poziciji desnog beka.
Sputnik
Vladan Milojević odlučio je da odmori nekolicinu fudbalera koji su izneli najveći teret u ponedeljak u Humskoj, da bi već u petak Zvezda imala novu obavezu u Superligi Srbije.
Kako je „iza ćoška“ duel drugog kola Lige šampiona sa Interom u Milanu, tako je jasno da je šef Zvezdinog stručnog štaba bio primoran da „promeša karte“.
Tako se odlični Andrija Maksimović koji je u derbiju bio startni desni bek, preselio na klupu, a ta uloga poverena je Rusu Jegoru Prucevu.
I odlično je ruski fudbaler, po vokaciji igrač sredine terena, odradio posao kraj desne aut linije.
Obično je to činio sa daleko ofanzivnijom ulogom, da bi sada pokazao da može da bude „opcija više“ pozadi, u toj poslednjoj liniji, koju su činili još Điga, Drkušić i povratnik kraj leve aut linije, oporavljeni Milan Rodić.
Odmorio je i Korejac Seol, kao i Maksimović, a Rus Jegor Prucev ostavio i više nego solidan utisak kao desni bek. Neumorno je „špartao“ po desnom boku i stizao da pokrije i da zatvori Ezea, koji je doduše posle velike i nesmotrene greške Omrija Glazera uspeo da zatrese mrežu.
Kasnije se Izraelac i povredio, što je naljutilo trenera Vladana Milojevića, koji je poručio da Zvezda „samu sebe ubija“ jer se ne poštuju dogovori.
Bilo kako bilo, Jegor Prucev je uverio zvezdašku javnost da poseduje kvalitet za najveću scenu, da može da pokriva više pozicija, od desnog beka, desnog krila, do toda da uspešno ispunjava obaveze i u samom srcu terena.
Milojević koji ima problema sa povredama, bar neće morati da brine o poziciji desnog beka, koja je u prošlisti bila deficitarna dok se nije pojavio Kosta Nedeljković, koji je ekspresno završio u Premijer ligi, potpisavši ugovor sa Aston Vilom.
Ali, sada su tu Seol, Mimović (povređen), Maksimović, ali i odlični Rus Jegor Prucev.
SPORT
Poznat dan koji navijači Partizana godinama čekaju
Komentar