DRUŠTVO

Vodostaj Dunava u Novom Sadu 541 centimetar, na snazi redovna odbrana od poplava

Tehnički direktor JVP „Vode Vojvodine“ Igor Kolaković izjavio je danas da je Dunav jutros u Novom Sadu dostigao 541 centimetar, kao i da će taj grad ostati u nivou redovne odbrane od poplava.
Sputnik
„Jutros u pet sati izmeren je 541 centimetar. Po jučerašnjoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, trebalo bi da dostigne 543, možda i premaši malo. Ostajemo u nivou redovne odbrane“, rekao je Kolaković za Tanjug.
On je dodao i da se proglašenje redovne odbrane od poplava u Novom Sadu kreće od 450 do 550 centimetara, 450 na sremskoj strani, a 550 na novosadskoj, a da su iz preventivne nasipi i zaštitni objekti spremni još od prethodne nedelje.
„U zajedničkoj saradnji sa lokalnim samoupravama, mi smo i za nebranjena područja pomogli sa isporukom džakova. Lokalna samouprava je ljudima dostavila džakove u slučaju da dođe voda do praga njihovih vikendica“, kazao je on.
Prema rečima Kolakovića, u Apatinu i Bezdanu je Dunav u opadanju, preko 20 centimetara, a vrh talasa je trenutno u Bačkoj Palanci.
Pogledajte i:
Komentar