REGION

Patrijarh Porfirije od večeras u trodnevnoj poseti Mitropoliji crnogorsko-primorskoj

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) boraviće od večeras u trodnevnoj poseti Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, povodom proslave jubileja - hiljadu godina oltara i dva veka od izgradnje Crkve Polaganja Rize Presvete Bogorodice u Bijeloj.
Sputnik
Danas i sutra patrijarh Porfirije boraviće u Bijeloj, gde će mu svečani doček biti upriličen na mestu budućeg sabornog hrama u ulici Bijelskih dobrotvora, a potom i svečana akademija posvećena velikom jubileju u Domu kulture.
Sutradan, u subotu 28. septembra, patrijarh će služiti jutarnju svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Polaganja Rize Presvete Bogorodice u Bijeloj. Sasluživaće mu arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa više arhijere pomesne crkve, sveštenstva i sveštenomonaštva.
Patrijarh srpski Porfirije će u subotu u večernjim časovima prisustvovati svečanoj akademiji u Crkvi Svetog Nikole u Kotoru, upriličenoj povodom 185 godina rada Srpskog pevačkog društva (SPD) „Jedinstvo“ (1839) iz Kotora, na kojoj će besedu izgovoriti profesor dr Darko Tanasković.
U nedelju, patrijarh će služiti jutarnju svetu arhijerejsku liturgiju sa arhijerejima i sveštenstvom u molitvenom prisustvu vernika, saopšteno je iz SPCO Kotor, piše portal Mitropolije crnogorsko-primorske.
Pogledajte i:
Komentar