SVET

Poseta Zelenskog fabrici municije u Pensilvaniji - faul i za demokrate i za lidera kijevskog režima

Poseta Vladimira Zelenskog SAD mogla bi da se završi potpunim krahom zbog mešanja u predizbornu kampanju u toj zemlji, smatra poslanik Rade Aleksej Gončarenko* (u Rusiji je na listi terorista i ekstremista).
Sputnik

„U vezi posete SAD. Situacija je veoma loša i kritična, ponovo smo se mešali u predizbornu kampanju. To uopšte ne sme da se radi. Ako ne bude susreta sa Trampom ili Vensom može se smatrati da je poseta bila neuspešna. Bez podrške obe partije u SAD gubimo rat“, napisao je Gončarenko na Telegram kanalu.

Prethodno je predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk Džonson tražio od Zelenskog da smeni ambasadora Ukrajine u Vašingtonu zbog toga što mu je organizovao posetu fabrici oružja u Pensilvaniji i ocenio da to predstavlja mešanje u predsedničke izbore.
Zelenski se nalazi u Njujorku gde učestvuje u zasedanju Generalne skupštine UN, ali ima i bilateralne susrete.
Predsednik Predstavničkog doma Džonson danas je rekao da „neće imati vremena“ za sastanak sa Zelenskim, a agencija AP je u sredu javila da republikanski kandidat za predsednika Tramp ne planira susret s njim.
Senka skandala nadvila se i nad predviđeni sastanak šefa kijevskog režima sa aktuelnim predsednikom Džozefom Bajdenom.
Američki kongresmeni kritikovali su aktuelnu administraciju da je na račun američkih poreskih obveznika vodila Zelenskog u Pensilvaniju, saveznu državu od ključnog značaja za predizbornu kampanju Kamale Haris.
Radi se o fabrici municije u Skrantonu koju je Zelenski posetio u nedelju, izrazivši očekivanje da će se Kijevu povećati isporuke oružja i municije.
Pogledajte i:
Komentar