RUSIJA

Nebenzja: Veoma sam ponosan i počastvovan što smo dobili srpska odlikovanja

Stalni predstavnik Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja zahvalio je srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću na priznanju koje mu je dodelio u ponedeljak u Njujorku i istakao da mu je velika čast što je odlikovan.
Sputnik
Vučić je Nebenzji uručio orden srpske zastave prvog stepena, a ordenom srpske zastave drugog stepena odlikovane su ambasadorka Ana Jevstignjejeva, zamenica stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN, kao i ambasadorka Marija Zabolocka, zamenica stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN.

„Veoma mi je drago i poštujem što smo dobili ovo odlikovanje, posebno od vas lično. Rusija i Srbija neguju dugogodišnje odnose, i ne samo odnose, već i prijateljstvo i bratstvo. Gledamo na svet istim očima, branimo iste vrednosti i principe, a to se odnosi i na Kosovo i Metohiju, koje je kolevka srpskog naroda. Srpski narod je iskazao svoje bratstvo kada je prihvatio na hiljade ruskih izbeglica koji su pobegli od užasa revolucije, a Rusi koji su se naselili u vašoj zemlji odužili su se tako što su svesrdno podržavali razvoj Srbije“, rekao je Nebenzja novinarima.

On je istakao da ima mnogo rusko-američkih prijatelja iz Srbije i da oni sa toplinom, zahvalnošću i simpatijama, pamte Srbiju.
„Takođe, naša pravoslavna vera nas povezuje. Borili smo se zajedno tokom Drugog svetskog rata protiv nacizma, i obe naše zemlje su osetile užase i pretrpele strašne gubitke. Želimo da više nema ratova, ali hegemonija u nekim zemljama, čija imena svi znamo, i dalje postoji i mi ćemo ostati na strani Srbije u njenoj pravednoj borbi za očuvanje integriteta i svega što je u srcu Srbije. Još jednom, gospodine predsedniče, hvala vam na odlikovanjima koje ste nam uručili", rekao je Nebenzja Vučiću.
SRBIJA
Vučić odlikovao Nebenzju ordenom srpske zastave prvog stepena
Pogledajte i:
Komentar