SVET

Izraelska vojska izvodi novu seriju udara iz vazduha na Liban /video/

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da izvode novi talas vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha u Libanu.
Sputnik
Ranije danas izvedena su dva talasa napada na jug Libana i dolinu Beka, preneo je Tajms of Izrael.
Načelnik Generalštaba izraelske vojske general-potpukovnik Herci Halevi rekao je na kraju jutrošnje procene da Hezbolahu neće biti dat predah i da će vojska ubrzati svoje akcije protiv te grupe u Libanu.
"Hezbolahu se ne sme dati pauza. Moramo da nastavimo da delujemo svom snagom", istakao je on.
Halevi je istakao da je IDF ubrzati ofanzivne operacije.
"Situacija zahteva nastavak intenzivne akcije na svim frontovima", naveo je Halevi.
Izraelska vojska je saopštila ranije danas da je izvela vazdušni napad na ćeliju Hezbolaha u Libanu, koja je tokom noći pucala prema oblasti grada Afula i da je uništila lansere ove organizacije.
U saopštenju se navodi i da su izraelski avioni pogodili desetine ciljeva Hezbolaha u nekoliko oblasti u južnom Libanu, uz sekundarne eksplozije koje ukazuju na to da je oružje bilo uskladišteno u zgradama.
Tokom noći pripadnici Hezbolaha izveli su snažan raketni napad na vojni aerodrom u blizini grada Afula i vazdušnu bazu Ramat David u Izraelu, preneli su libanski mediji pozivajući se na saopštenje te organizacije.
Izraelska vojska je navela da je Hezbolah ispalio oko 20 raketa na sever Izraela u tri odvojene serije, pri čemu su sve projektile presreli sistemi protivvazdušne odbrane ili su pali na otvorenim područjima, kao i da je više od 65 raketa ispaljeno jutros iz Libana na severni Izrael.
IDF je naveo da je oko 10 raketa ispaljeno na područja istočno od grada Haife i da je nekoliko projektila presrela izraelska PVO.
Libansko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je, prema novom bilansu, 558 ljudi poginulo od ponedeljka u izraelskim napadima na Liban, od kojih 50 dece i 94 žene, a 1.835 osoba je ranjeno.
Pogledajte i:
Komentar