RUSIJA

Ažurirana politika privatnosti: Telegram će moći da predaje nadležnim organima korisničke podatke

Mesindžer Telegram ažurirao je svoju politiku privatnosti: sada IP adrese i telefonski brojevi korisnika Telegrama koji krše njegova pravila mogu biti predati vlastima kao odgovor na osnovane zahteve, saopštio je osnivač mesindžera Pavla Durov na svom Telegramu.
Sputnik

„Telegram je ažurirao svoje uslove korišćenja usluge i politiku privatnosti kako bi obezbedio jednoobraznost u celom svetu. IP adrese i brojevi telefona onih koji krše pravila platforme mogu biti otkriveni nadležnim organima kao odgovor na razumne legalne zahteve“, navodi se u saopštenju.

Tako je na veb stranici mesindžera u odeljku „Politika privatnosti Telegrama“ dodat novi član pod brojem 8.3 „Pravosudni organi“, u kojem se navodi da „ako Telegram dobije zvaničan zahtev od nadležnih pravosudnih organa, kojim se potvrđuje da ste osumnjičeni u krivičnom predmetu za nezakonite radnje koje krše korisnički ugovor Telegrama, izvršićemo pravnu analizu zahteva i možemo da dostavimo vašu IP adresu i broj telefona nadležnim organima“.
„Ukoliko se predsaju bilo kakvi podaci, to ćemo prikazati u izveštaju koji se ažurira svaka tri meseca na zvaničnom kanalu“, dodaje se u pravilima.
U korisničkom ugovoru je navedeno da mesindžer ne treba koristiti, između ostalog, za slanje neželjene pošte ili obmanjivanje korisnika, a korisnik je takođe saglasan da ne poziva na nasilje na javnim kanalima, botovima i drugim javnim čatovima na Telegramu. Takođe se ne sme postavljati ilegalan pornografski sadržaj na kanale, botove ili druge javne čatove ili se baviti „aktivnostima koje su ilegalne u većini zemalja“.
SVET
Tužilac: Telegram nije odgovarao na zahteve istrage da identifikuje brojne sajber-kriminalce
Pogledajte i:
Komentar