MULTIMEDIJA

Stotine policajaca, kontrole na ulazima, zabrana velikih torbi: Počeo Oktobarfest u Minhenu /foto/

Gradonačelnik Minhena, Diter Rajter zvanično je u subotu otvorio Oktoberfest kada je tradicionalno ubacio slavinu u prvu bačvu piva, označivši 189. početak festivala.
Sputnik
1 / 8

Bezbednosne mere tokom manifestacije biće izuzetno jake, s obzirom na visok nivo opasnosti od islamističkog terorizma.

2 / 8

Posle nedavnog napada na festivalu u zapadnom gradu Solingenu, u kojem su ubijene tri osobe, pitanje bezbednosti je ponovo u fokusu, a organi bezbednosti su izuzetno oprezni i svaka dojava se pomno istražuje.

3 / 8

Na ovogodišnjem Oktoberfestu primenjuje se sofisticirani bezbednosni koncept - kontrole na ulazima, zabrana velikih torbi, noževa i staklenih flaša, prisustvo velikog broja policijaca i betonske saksije za sprečavanje napada automobilima.

4 / 8

Prvi put će oko 40 ručnih detektora metala biti korišćeno nasumično tokom inspekcija, najavio je direktor popularnog festivala Klemens Baumgertner.

5 / 8

Kako je naveo, na dužnosti će biti oko 600 policajaca i nekoliko hiljada redara.

6 / 8

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Bavarske Joahima Hermana, nema konkretnih znakova opasnosti, ali nivo opšte pretnje od islamističkog terorizma je visok.

7 / 8

Kada je reč o ceni piva na ovogodišnjem Oktoberfestu, ona se kreće od 13.60 do 15.30 evra, zbog čega pojedini posetioci negoduju

8 / 8

Na Oktoberfestu se do 6. oktobra očekuju milioni posetilaca.

Komentar