Specijalna operacija u Ukrajini

Rusija: Zelenski odabrao put eskalacije, nismo upoznati sa njegovim mirovnim planom

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izabrao je put eskalacije nakon napada ukrajinskih militanata na Kursku oblast, to je „najbolji odgovor” svima onima koji su se nadali da Kijev teži miru, izjavio je u intervjuu Sputnjiku zamenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.
Sputnik
„Mi sudimo o onome što drugi čine, prema njihovim postupcima, ne prema njihovim rečima. Prema tome, Zelenski je jasno odabrao put eskalacije kada je izveo napad na Kursku oblast Ruske Federacije. Smatram da je to bio najbolji odgovor svima koji su se nadali da ukrajinsko rukovodstvo teži miru”, rekao je Poljanski.
Pored toga, on je istakao da Rusija nije upoznata sa „mirovnim planom” ukrajinskog predsednika za ukrajinsku krizu i nije bila pozvana da učestvuje u njegovom razmatranju.
„Teško nam je da razumemo šta je na umu ludaka. Ne znamo šta planira Zelenski, a i oko njegovog boravka ovde diže se velika buka oko toga šta namerava ili ne namerava da predloži”, ocenio je diplomata.
Istovremeno, Poljanski je istakao da će Zapad morati da podrži ovu „PR kampanju ukrajinskog lidera, čiji je mandat već istekao i da zadrži ukrajinsko pitanje u centru pažnje međunarodne zajednice”.
„To trenutno nije tako lako, za njih je to težak zadatak”, zaključio je diplomata.
Podsetimo, intenzivni napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija.
Specijalna operacija u Ukrajini
Zaharova: Iza ukrajinskih terorističkih napada na ruskoj teritoriji su SAD, Britanija i NATO
Pogledajte i:
Komentar