SPORT

Zvezdo, oprez! Švabe „bacile petardu“ i ponizile Dortmund

Fudbaleri Štutgarta, rivala Crvene zvezde u Ligi šampiona, deklasirali su kao domaćini Borusiju iz Dortmunda rezultatom 5:1 u meču 4. kola nemačke Bundeslige.
Sputnik
Štutgart će gostovati Crvenoj zvezdi u petom kolu Lige šampiona, 27. novembra, tako da će relativno uskoro zaigrati i u Beogradu pred ljubiteljima fudbala.
Domaćin je pred svih 60 hiljada navijača na rasprodatih MHP Areni poveo već u 4. minutu, posle prvog ozbiljnog napada. Maksimilijan Mitelštat je uposlio Deniza Undava, a najboljem strelcu "Švaba" nije bilo teško da iskosa sa desetak metara pošalje loptu u mrežu i stigne do drugog gola u Bundesligi a četvrtog ukupno u sezoni.
U 21. minutu Štutgart je duplirao prednost. Levi bek Mitelštat je odlično centrirao, a Ermedin Demirović udarcem glavom sa desetak metara matirao nemoćnog golmana gostiju Gregora Kobela. Švajcarski golman je zatim u dva navrata sprečio napadače Štutgarta da postignu treći gol.
Sve dileme oko pobednika rešio je Enco Milo u 62. minutu. Francuski vezista je posle kornera ostao sam na drugoj stativi i lako sa peterca poslao loptu u mrežu.
Počasni gol gosti su dali u 75. minutu, doskorašnji član Štutgarta Serhu Girasi je bio strelac, a rezervista Džejmi Gitens asistent. Girasi iz poštovanja prema bivšem klubu nije proslavio gol.
Milo je odličnu partiju krunisao sa još dve asistencije. Prvo u 80. minutu, kad je sjajno prošao po strani i asistirao El Bilalu Tureu, a rezervista je lako poslao loptu u mrežu. Zatim je Milo u 90. minutu posle kontranapada odlično dodao do Undava koji je uleteo u šesnaesterac i lako matirao Kobela drugi put na utakmici.
Navijači domaće ekipe su svaki dodir Valdemara Antona sa loptom ispratili uvredama i zvižducima, očigledno reprezentativcu Nemačke nisu oprostili prelazak u rivalski klub.
Štutgart sad ima sedam bodova i šesti je na tabeli, a sedam bodova posle prvog poraza u sezoni ima i Borusija koja je sad osma.
SPORT
Sferopulos o porazu: „Bez odbrane nećemo imati šanse“
Komentar