SPORT

Direktor Zvezde o zabrani navijača u Italiji: „UEFA na našoj strani – linija manjeg otpora“

Operativni direktor Crvene zvezde Marko Petrović izjavio je da je UEFA na nedavnom sastanku stala na stranu crveno-belih, dodajući da je odluka da navijačima iz Srbije bude zabranjen ulazan ka stadion u Milanu za mečeve Lige šampiona sa Interom i Milanom linija manjeg otpora.
Sputnik
Crvena zvezda biće lišena podrške svojih najvernijih navijača za mečeve Lige šampiona 1. oktobra sa Interom i 11. decembra sa Milanom.
S tim u vezi oglasio se direktor kluba s Marakane Marko Petrović. Prema njegovim rečima i mišljenju, takva odluka jednostavno je bila lakša za domaćina zbog organizacije.
„Rekao bih da je italijanska policija išla linijom manjeg otpora. Zbog procene bezbednosnih rizika zabranjena je kupovina karata i dolazak navijača. Apelujemo na naše navijače da ne kreću put Milana“, rekao je Petrović gostujući na TV Prva u emisiji „Jutro“.
Pojasnio je zatim i na koga se sve pomenuta zabrana odnosi, odnosno koga sve obuhvata.
„Odnosi se na srpske državljane i državljane drugih zemalja srpskog porekla. Biće im zabranjena kupovina karata, a biće kontrolisan i ulazak na stadion. Znamo da su naši ljudi snalažljivi, ukoliko bi došli do karte na drugi način, njima bi bio zabranjen ulazak na sam stadion. Italijanska policija će kontrolisati i sistem kupovine karata i ulaska na stadion. Svaki navijač moraće da pokaže identifikacioni dokument“, objašnjava Petrović.
Iskorisio je operativni direktor srpskog šampiona priliku da još jednom apeluje na Delije da ne kreću put Milana za meč 2. kola Lige šampiona.
„Mi apelujemo na naše navijače da ne kreću. Znamo da je određeni broj njih kupio avionske karte i rezervisao hotele. Naša procena je da će oni biti restriktivniji za ulazak u zemlju, što je za očekivati. Italijani ne žele uopšte da dođe do toga da se Srbi okupe tog dana. Apelujemo da se ne kreće na put. Neće uspeti da uđu na stadion, italijanska policija je rigorozna. Navijačima Fejenorda je zabranjeno dvaput, navijačima Ajntrahta isto. Očigledno da u tim slučajevima idu linijom manjeg otpora. Bilo je u više navrata fudbalu, slična odluka prošlog decembra za košarkašku utakmicu između Olimpije Milana i Zvezde. Imali smo sastanak prošlog utorka gde su bili predstavnici naše i italijanske policije, oba kluba i UEFA. Mi smo burno reagovali sa strane kluba, ne volimo činjenicu da će Zvezda biti bez podrške Delija. Bilo bi ih 4.000, pun gostujući sektor. UEFA je stala na našu stranu, žele da dođu gostujući navijači. Međutim, pravila su takva da preovlađuje stav lokalne policije. Ni UEFA nije mogla ništa da uradi. Nama preostaje mogućnost žalbe, ali ni ona ne proizvodi nikakvu promenu odluke. Ona je konačna. Zvezda će biti bez podrške svojih navijača na obe utakmice u Milanu“, rekao je za kraj Marko Petrović.
SPORT
Gol za pobedu sa 60 metara – može!
Komentar