SPORT

Federer nije verovao u Alkarasa: „Mogu da mu se izvinim“

Rodžer Federer, proslavljeni švajcarski teniser, stigao je u Berlin gde će se održati Lejver kup čiji je on suvlasnik, a tom prilikom bivši broj jedan naročito se raduje što će videti Karlosa Alkarasa, španskog tenisera, kome duguje izvinjenje.
Sputnik
Karlos Alkaras će prvi put igrati na Lejver kupu, a tome se posebno raduje Rodžer Federer koji je jedva čekao priliku da bolje upozna mladog Španca.
„Jedva da poznajem Karlosa Alkarasa, tako da se radujem što ću ga prvi put videti kako igra uživo“, rekao je Federer.
Švajcarski teniser ogrešio se o mladog Španca 2019. godine kada nije želeo da ponovi trening sa njim i zato sada želi da mu se izvini.
„Samo sam jednom trenirao s njim na Vimbldonu još kad je bio junior. Sledećeg dana me je trener pitao: ‘Hoćeš ponovo da se zagreješ s njim?’, a ja sam odgovorio: ‘Ne, u redu je, radije bih se zagrejao s njegovim trenerom, koji je iz moje generacije – Huanom Karlosom Fererom’. Mogu da se izvinim Karlosu ove nedelje”, rekao je Federer.
Očigledno da Rodžer nije prepoznao talenat kod Karlosa koji je postao Gren slem šampion, a stigao je i do prvog mesta na ATP listi.
Na ovogodišnjem Lejver kupu trebalo je da učestvuje i Rafael Nadal, ali se Španac povukao. Tim Evrope činiće Karlos Alkaras, Danil Medvedev, Saša Zverev i Grigor Dimitrov koji je zamenio Nadala. Sa druge strane u Timu sveta su Alehandro Tabilo, Frensis Tijafo, Tanasi Kokinakis, Tejlor Fric, Ben Šelton i Francusko Serundolo.
SPORT
Milojević pred Zvezdin susret sa Benfikom: Ovo je veliki uspeh za Srbiju
Komentar