SRBIJA

Olimpijski krst Nemanje Majdova: Kako su satanistički rituali postali nove vrednosti na Zapadu

Nemanja Majdov prekrstio se na Olimpijadi u Parizu i zbog toga je kažnjen zabranom takmičenja od pet meseci. Na pariskoj su Olimpijadi, nasuprot tome, i na otvaranju i na zatvaranju igara bili upriličeni rituali koji, ako je verovati Mariji Zaharovoj, Aleksandru Duginu i sopstvenim očima, predstavljaju ”očigledan satanizam”. Prvo, naravno, ide s drugim.
Sputnik
”Jedino što je gore od otvaranja Olimpijskih igara u Parizu bilo je njihovo zatvaranje. Francuska nije propustila ovu šansu. Hvala na iskrenosti,” poručila je tada ironično portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova. Da bi zatim napomenula ozbiljno: ”Sve je jasno – pali anđeo pretvara ljude u zombije i svojoj volji potčinjava čovečanstvo, koje ima sve manje vremena.”

Prokleti Zapad

Dok je filozof Dugin, komentarišući prethodno onu travestiju Tajne večere – sa Isusom predstavljenim kao debela žena među travestitima umesto apostolima prilikom otvaranja igara – to ocenio kao ”konačnu presudu, koja označava smrt moderne zapadne civilizacije”. ”Zapad je očigledno proklet”, dijagnoza je ruskog filozofa, a ”Specijalna vojna operacija je rat protiv Satane, protiv Zapada i protiv ovakvih Olimpijskih igara, gde su pobunjeni Titani iz Tartara konačno zauzeli mesta bogova”.
Ali nije samo Istok (bio) zgrožen. Tako je bivši italijanski nadbiskup Karlo Marija Vigano – koji je ekskomuniciran iz Katoličke crkve jer je, kao papski izaslanik u Vašingtonu, (u)tvrdio da je papa znao da američki kardinal seksualno zlostavlja decu, ali nije reagovao– ovim povodom Olimpijade, na kojoj je zabranjeno prekrstiti se, ocenio da je reč o ”poslednjem u dugom nizu napada elite antihrista na Boga, katoličku veru i moralnost”. I podsetio je: ”Ništa manje uznemirujuće scene videli smo na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, prilikom otvaranja tunela Gotard (u Švajcarskoj) 2016. i na Igrama Komonvelta 2022. sa paklenim figurama, kozama i zastrašujućim životinjama.”
”Elita koja organizuje ove ceremonije”, dodao je, zahteva i ”svoje pravo na bogohuljenje” i naše ”nemo prihvatanje toga”, a opomenuo je i da ”nije slučajno” što je sponzor tog ”karnevala bestidnosti” bio ”izaslanik Svetskog ekonomskog foruma Emanuel Makron”.
”Ovo je moralo da se kaže”, prokomentarisao je nadbiskupove reči general Majkl Flin, prvi savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost koji je zbog sličnih neprihvatljivih stavova u svojevrsnom dvorskom udaru smenjen nedugo nakon što je stupio na dužnost u Beloj kući.
Kardinalovom spisku obreda upadljivo nalik satanističkim, inače, treba dodati i ovogodišnju Evroviziju na kojoj je takozvana nebinarna osoba iz Irske izvela pir sa pentagramima, rogovima i ostalom pratećom ikonografijom ovog svetskog poretka. Ali sve to zapravo i nije preterano iznenađenje samo ako se prisetimo da je londonski ”Gardijan” – službeni glasnik sve te liberalne elite koja toliko poštuje ljudska prava da nije bilo NATO agresije koju nije zdušno podržala – još pre nekoliko godina uočio da su ”satanisti dobri momci u borbi protiv evanđelista” za LGBT i ostala prava. Pa otuda i – s odobravanjem je primetio londonski list – ”rehabilitacija Satane”, u sklopu koje su bile i inicijative za podizanje statue Bafometa u Oklahomi i školski satanistički klubovi u državnim školama u SAD, sve kako bi se ”učinilo da satanizam deluje normalno”.

(Geo)politička predstava

Uzgred, valjda ne čudi što Satanski hram – najupadljivija među ovim organizacijama – iskazuje otvorenu podršku Ukrajini u ratu takvog Zapada protiv Rusije…
A ne čudi ni što je umetnički direktor onih olimpijskih obreda u Parizu Tomas Žoli ovih dana priznao da je predstava ipak bila ”politička” a ne samo umetnička, uz tvrdnju da je sve to normalno jer je, eto, i Jovanka Orleanka (tobože) bila kvir. A kvir (pravoslavnim) svecima i ”kvir slavama” bavili su se i na ovogodišnjem beogradskom Prajdu uz podršku i finansije američke ambasade. Jer sve to stiže i ovamo u sklopu EU integracija i pratećih evropskih vrednosti
I kakvu je, onda, šansu imao srpski džudista Nemanja Majdov koji se prekrstio kad je ulazio u borilište, bez obzira na pravila Svetske džudo federacije? Kome smeta krst a ne smeta satanizam? I šta se to zapravo dešava na Zapadu?
O ovim su pitanjima u ”Novom Sputnjik poretku” govorili novinar i sociolog Slobodan Reljić i pisac Slobodan Vladušić.
(NE)KOREKTNO Ovo još nismo videli: Srbin je pogodio u metu satanističko leglo na Zapadu
Pogledajte i:
Komentar