SPORT

Draganovi Orlovi aterirali – pola decenije nije bilo goreg plasmana

Fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je pad na FIFA rang-listi i trenutno zauzima 35. poziciju što je najlošiji plasman Orlova od oktobra 2019. godine kada su bili na istom mestu.
Sputnik
Za tri mesta pala je fudbalska reprezentacija Srbije na FIFA rang-listi posle rezultata u Ligi nacija odnosno prethodno rezultata na Evropskog prvenstvu.
Srbija zauzima 35. mesto sa 1.505 bodova što je za 1,82 manje nego što je bio slučaj u prethodnom preseku. Poslednji put kada je reprezentacija bila na toj poziciji bio je pre pet godina.
Priliku za popravni Srbija će imati kroz Ligu nacija odnosno mečeve sa Švajcarskom 12. oktobra u Beogradu i sa Španijom tri dana kasnije u gostima.
Fudbalska reprezentacija Srbije žudi za pobedom koje nema gotovo punih godinu dana. Poslednji put kada su Orlovi savladali neku reprezentaciju bio je 17. oktobra prošle godine protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Srbija mora da razmišlja o FIFA rang listi jer je to jedan od kriterijuma za formiranje šešira za žreb za Svetsko prvenstvo 2026. godine.
Argentina i dalje zauzima prvo mesto na listi, dok su iza nje Francuska, Španija, Engleska.
SPORT
Ivanić i Spajić složni: Ostaje žal
Komentar